Вучић: Србија за дијалог и сарадњу у региону

Танјуг

23. 05. 2015. у 11:22

Вучић: Србија за дијалог и сарадњу у региону

Александар Вучић и Милорад Пуповац

Премијер Србије Александар Вучић састао се данас са председником СНВ из Хрватске Милорадом Пуповцем, а саговорници су се сагласили да је сарадње две владе од пресудне важности за решавање свих отворених питања

Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас да је Србија опредељена да допринесе обнови поверења дијалога и сарадње у региону.

После састанка са председником Српског националног већа (СНВ) Милорадом Пуповцем Вучић је навео да је Србија посвећена очувању стабилности.

"Нарочито смо посвећени очувању стабилности која се у последње време суочава са озбиљним изазовима", написао је Вучић на свом Твитер налогу.

Како је претходно саопштила владина Канцеларија за сарадњу са медијима Вучић и Пуповац су оценили да је интензивирање комуникације и сарадње српске и хрватске владе од пресудне важности за решавање свих отворених питања, па и оних који се тичу положаја Срба у тој земљи.

Вучић и Пуповац су разменили мишљење и о решавању тешкоћа с којима се Срби у Хрватској у последње време сусрећу.

Пуповац је Вучићу захвалио на искреној подршци за унапређење положаја Срба у Хрватској и за јасну опредељеност владе за сарадњу са Владом Хрватске.

Премијер Вучић је поново истакао своју спремност, као и спремност Владе Србије, на пуну сарадњу са Владом Хрватске ради унапређења билатералних односа, као важне претпоставке за стабилност у целом региону.

"Србија је опредељена да допринесе обнови поверења, дијалогу и сарадњи у региону, и посебно стабилности која се у последње време суочава са озбиљним изазовима", нагласио је Вучић.

У саопштењу владине Канцеларије за сарадњу са медијима, Вучић и Пуповац су разменили мишљење и решавању тешкоћа с којима се Срби у Хрватској у последње време сусрећу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Hope

23.05.2015. 11:47

Koliko je važno brinuti o interesima gradjana Srbije, možda je još važnije brinuti o interesima Srba koji žive izvan Srbije. Najbolji način za to je upravo korektna saradnja i unapredjenje odnosa sa drugim državama u kojima živi naš narod.

Dragan

23.05.2015. 12:17

Srbija ne sme da zaboravi svoj narod u Hrvatskoj i mora da brani njihove interese i da se bori za njihov bolji polozaj u drzavi Hrvatskoj.

Tihomir

23.05.2015. 16:10

Krajnje je vreme jasno staviti doznanja Srbima u Hrvatskoj da nisu sami i da je njihova matica uvek za njih tu kad je potrebno. Nema vise ni vremena ali ni prostora da Srbija moze da dopusti da izneveri svoju dijasporu kao sto je to bio slucaj ranije.

друг Чабор

23.05.2015. 19:56

повраћа ми се од речи "регион"!да ли Немачка, Енглеска, Шпанија, Кина или било која нормална земља у било каквом јавном наступу спомињу реч "регион"???

Marija

23.05.2015. 21:41

Vlada pruza podrsku Srbima u Hrvatskoj kako bi resili probleme sa kojima se tamo susrecu. Treba razgovarati sa predstavnicima Hrvatske kako bi normalizovali odnosi dve zemlje.