ВРАЋАО сам се са пута из Словеније и све је било у реду. Одједном, на ауто-путу код бензинске пумпе на излазу из Ниша, приметио сам да пада некакав сребрни ланац. Пробао сам да га избегнем и да скренем, али нисам могао превише јер је камион био са десне стране. Чуо сам мању експлозију, ауто је почео да се тресе. Некако сам безбедно стао у зауставну траку и видео да ми је задња гума скроз поцепана.

Ово је за "Новости" испричао Агрон Бериша, новинар из Приштине, који је у недељу увече возио ауто-путем када га је задесила незгода која је, како каже, могла да кошта живота њега, његову супругу и четворогодишњу ћерку. Уверен је да је неко намерно поставио бодљикави ланац на коловоз, а сумња на шлеп-службу која се те вечери испред њега појавила само два минута после незгоде.

- Питали су да ли ми треба помоћ - прича Бериша. - Пробао сам сам да средим гуму, јер имам сав прибор у ауту, али како је била тотално поцепана, схватио сам да ми треба мајстор. Тражили су ми 150 евра да ме пребаце до њихове радионице која је, како сам се после уверио, удаљена око 12 километара. Имао сам само 80 евра и толико сам му дао, за шлеп и половну гуму, плус још 10 евра за наплату путарине, иако није прошао кроз наплатну рампу, већ је камионом скренуо и прошао около. Никакав фискални рачун за то нисам добио.

Прочитајте још - Српски аутобус шокирао немачку полицију: Прешао 1,3 милиона километара и РАСПАДА СЕ, а у њему возили путнике (ФОТО)

Наш саговорник каже и да је након што му је мајстор поставио неку стару гуму, пут наставио даље, али да је остао у чуду шта му се догодило на путу којим је, каже, прошао небројано пута.

- Све ми је било много чудно, од тога ко је бацио ланац до тога одакле се појавио тај камион - говори Бериша. - Помислио сам да то ова шлеп-служба ради намерно. Мало сам проверавао по интернету и остао сам без текста када сам видео да то раде и странцима. Нашао сам и много објава на "Фејсбуку", а све се дешавало у протеклих месец дана. Ради се о истом месту, дакле релација између две бензинске пумпе на ауто-путу код Ниша, иста шлеп-служба долази по оштећене, исти камион, истих таблица. Видео сам да је неким ова услуга наплаћивана чак 400 евра, али већи је проблем то што је ово изузетно опасно и што су животи у опасности. Те вечери возио сам ћерку и супругу, брзином од 130 километара на час, па је исход могао да буде много озбиљнији.

Агрон Бериша, фото Ј.Ћосин

Сутрадан се наш саговорник вратио у Ниш и све пријавио полицији. У полицији су нам потврдили да су у понедељак, 20. јануара, добили овакву пријаву и да су одмах предузели све мере како би расветлили случај и спречили било какве незгоде.

- Обавештено је одмах Основно јавно тужилаштво у Алексинцу које је надлежно, и по чијем се налогу испитују и проверавају сви докази и радње након чега ћемо им доставити извештај - кажу у Полицијској управи Ниш.

Новинари "Новости" позвали су спорну шлеп-службу на број телефона са њиховог сајта и разговарали са човеком који се представио као шеф ове службе, али је одбио да каже своје име и презиме. Није желео да коментарише овај случај, тврдећи да је све лаж и измишљотина. Рекао је, такође, да шлепање аутомобила за петнаестак километара, кошта од три до четири хиљаде динара, иако су новинари претходно чули телефонске разговоре у којима су за ову услугу тражили "70 евра без фискалног рачуна".

Фото Танјуг/Д.Аничић

БУДИТЕ ИНСПЕКТОР

ШЕФ спорне шлеп-службе, после питања о Беришином случају, саветовао је новинару "Новости" да промени струку:

- Зашто радите као новинар, запослите се као инспектор. То су све лажи што причају. Све смо рекли ономе коме треба, немам шта са вама да разговарам.