Швајцарска дала Србији 260.000 евра за Е-управу

Ј. Ж. С.

21. 10. 2019. у 21:28

Швајцарска дала Србији 260.000 евра за Е-управу

Фото М.Лабудовић

Поред средстава за набавку опреме, програм ће пружити техничку подршку за развој и успостављање интерних процеса

ВЛАДА Швајцарске са 260.000 евра подржаће пројекте 35 локалних самоуправа у Србији како би преко унапређења електронске управе грађани и привреда имали лакши и бржи приступ правима и услугама.

Поред средстава за набавку опреме, програм ће пружити техничку подршку за развој и успостављање интерних процеса, регулатива и управљачких структура за унапређење е-управе и пружање е-услуга грађанима и привреди.

Прочитајте још: Е-управа мука за општине

Подршку Владе Швајцарске добили су Александровац, Бабушница, Бела Паланка, Бојник, Бор, Чачак, Ћуприја, Димитровград, Голубац, Ивањица, Јагодина, Косјерић, Крагујевац, Краљево, Крупањ, Лозница, Мали Зворник, Медвеђа, Нова Варош, Нови Пазар, Осечина, Рача, Ражањ, Рековац, Шабац, Смедеревска Паланка, Сокобања, Сурдулица, Свилајнац, Тутин, Владимирци, Власотинце, Врњачка Бања, Жагубица и Зајечар.

Ове локалне самоуправе ће радити на развоју е-

-услуга, попут електронског подношења захтева за упис у вртић или за пољопривредне субвенције, пријава везаних за порезе, издавања потврда, приступа информацијама од јавног значаја и правне помоћи, као и пријављивања комуналних проблема и жалби грађана.

Подржане су и активности усмерене ка успостављању или унапређењу електронских писарница, увођењу е-архива, поступању по основу еЗУП-а, у циљу побољшања ефикасности локалне управе и уштеде времена и новца грађанима.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)