Највећа примања у Србији - годишња зарада и до 350 милиона динара

Танјуг

02. 08. 2019. у 17:46

Највећа примања у Србији - годишња зарада и до 350 милиона динара

Фото И. Маринковић

Најчешћа пријављивана занимања су менаџер, директор и инжењер, док су 86 процената пријављених - мушкарци
Пореска управа Србије примила је укупно 25.612 пријава за утврђивање годишњег пореза на доходак грађана за прошлу годину.

Од сто највећих пријављених прихода, 65 процената припада обвезницима са територије коју покрива Одсек за координацију пореске контроле Београд (74 лица су домаћи држављани, а 26 су страни држављани).

Најчешћа пријављивана занимања су менаџер, директор и инжењер, док су 86 процената пријављених - мушкарци.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Од данас Ер Србија лети из Ниша за Салцбург

Пријављени приходи за првих сто подносилаца пореских пријава са највећим исказаним приходима крећу се у распону од око 52 до око 350 милиона динара.

Обавезу пријављивања годишњег пореза на доходак имали су грађани који су у 2018. години остварили доходак већи од 2.470.644 динара, односно већи од троструке просечне годишње зараде по запосленом исплаћене у Србији у тој години, према подацима Републичког завода за статистику.

Највише пријава поднето је од физичких лица са територије коју покрива Одсек за координацију пореске контроле Београд - укупно 17. 621 пријава, затим из Новог Сада 4. 873 пријава, а следи Крагујевац са 1. 713 пријава.

Осим ових података, Пореска управа неће објављивати друге статистичке податке у вези са годишњим порезом на доходак грађана за 2018. годину, наводи се у саопштењу.

Електронским путем, наводе, преко портала Пореске управе, примљено је 33 процената пријава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације