Плати картицом и победи

Ј. Ж. С.

06. 07. 2019. у 11:15

Такмичење општина "Шампиони безготовинског плаћања"траје до 31. децембра, а локалне самоуправе које буду најуспешније у мотивисању грађана и привреде да плаћају картицама добиће вредне награде

Плати картицом и победи

Depositphotos

ПОД слоганом "Плати картицом и победи", стартовало је такмичење градова и општина "Шампиони безготовинског плаћања", које организују Канцеларија за ИТ и еУправу, у сарадњи с НАЛЕД-ом и уз подршку компанија Mastercard и Visa.

Локалне самоуправе које буду најуспешније у мотивисању грађана и привреде да таксе, накнаде и порезе плаћају картицама заслужиће вредне награде међу којима су дечије игралиште и израда интернет-презентације. У надметању учествује 60 градова и општина. Победници ће бити изабрани према броју остварених плаћања картицом на шалтеру локалне самоуправе у односу на број становника, од 1. јула до 31. децембра.

- Такмичење је једна од активности предвиђена новим Националним програмом за сузбијање сиве економије које су усмерене на смањење употребе готовине, с обзиром на то да је кеш генератор нелегалне трговине и утаје пореза - каже доц. др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације