Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је данас да ће пројекат изградње Турског тока кроз Србију имати неколико излазних тачака из наше земље, а као наставак овог пројекта планира се изградња трасе гасовода Београд - Бања Лука.

Деоница Турског тока кроз Србију дугачка је 403 километара, цеви будућег гасовода улазиће у нашу земљу код Зајечара, а излазити код Хоргоша пролазећи кроз 23 општине.

"Следећи корак из тог гасовода је пројекат Београд - Бања Лука што би подразумевало обезбеђивање гасом Босне и Херцеговине", рекао је Антић гостујући на Пинку.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ministar energetike: Sa "Turskim tokom" nema zime

Министар Антић је објаснио да када је реч о развоју Турског тока, постоји неколико редоследа приорита.

Први приоритет је, каже, повећање капацитета подземног складишта Банатски Двор, са 450 милиона метара кубних гаса на 750 милиона кубика.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  "Turski tok" kroz Srbiju dobio dozvolu! (FOTO/VIDEO)

У плану је и складиште Итебеј капацитета око једне милијарде метара кубних, а затим и складиште код Панчева, Тилва, рекао је министар енергетике.

Говорећи о реализацији Турског тока у Србији, Антић је оценио да ће овај пројекат повећати задовољавање потреба индустрије у Србији и утицати на долазак нових инвеститора.