Директор ЕПС-а: Уредно снабдевање електричном енергијом у целој Србији

Бета

31. 12. 2018. у 19:34

Директор ЕПС-а: Уредно снабдевање електричном енергијом у целој Србији

Фото Д. Дозет

Током посете националном дистрибутивном и диспечерском центру, Грчић је рекао да ЕПС већ трећу годину завршава са пословањем у плусу, а наплата услуга "износи скоро 100 процената"
Снабдевање електричном енергијом уредно је у целој Србији и систем је стабилан, изјавио је у понедељак у Новом Саду вршилац директора Јавног предузећа Електропривреда Србије (ЕПС) Милорад Грчић.

Током посете националном дистрибутивном и диспечерском центру, Грчић је рекао да ЕПС већ трећу годину завршава са пословањем у плусу, а наплата услуга "износи скоро 100 процената".

Додао је да је будућност ЕПС-а у модернизацији и проширивању производних капацитета, а циљ је да буде лидер на Балкану.

"Важна вест за све градјане је да смо добили енергетску дозволу за изградњу ветропарка вредног 100 милиона евра, у Костолцу. Очекујемо да у трећем кварталу 2019. почну припреме за његову изградњу", казао је Грчић.

Према његовим речима, национални дистрибутивни и диспечерски центар у Новом Саду један је од најмодернијих у Европи и из њега се надгледа транспорт електричне енергије широм Србије, због чега је веома важан.


Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је за грађане најважније да систем функционише како треба, и да ће бити уредно снабдевени електричном енергијом и у новогодишњој ноћи.

"Са представницима ЕПС-а разговараћемо о новим инвестицијама у Новом Саду, с обзиром на то да је град нарастао и да има веће потребе. Само у овој години ЕПС у Новом Саду има 7.500 више потрошача када је реч о домаћинствима и преко 800 привредних субјеката више", навео је Вучевић, а преноси његов кабинет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)