Икеа укида 7.500 радних места

Бета

среда, 21. 11. 2018. у 13:55

Икеа укида 7.500 радних места

Фото П. Милошевић

Шведска компанија је навела да ће овим смањењем радне снаге моћи да се усредсреди на своју платформу електронске трговине, да би боље одговорила потребама својих купаца и била згоднија и јефтинија за много више људи

Шведска компанија за опремање дома "Икеа" саопштила је да укида 7.500 радних места широм света у оквиру нове стратегије отварања више радњи у центру града и усмеравања на интернет куповину.

"Икеа" је навела да ће овим смањењем радне снаге моћи да се усредсреди на своју платформу електронске трговине, да би боље одговорила потребама својих купаца и била згоднија и јефтинија за много више људи.

Компанија уводи нову стратегију отварања радњи у градским центрима, који би били додатак уз веће робне куће у предграђима. Тако ће отворити продавнице у центрима 30 већих градова да диверсификује своју понуду.

Прочитајте још - Нова робна кућа "Икее" у Београду до 2020.

"Увиђамо да се малопродајна сцена трасформише у размерама и брзином коју до сада нисмо видели и "Икеа" треба да инвестира у развој пословања да би одговорила на потребе (потрошача) на бољи и нови начин", рекао је Јеспер Бродин, генерални директор Ингка Групе, највеће малопродаје у оквиру "Икеа" система.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Majs

21.11.2018. 18:18

Kako je moguce zar nisu tu kao sto rece AV da bi se smanjila nezaposlenost. Hoce li AV biti prisutan i kad im budu urucivali otkaze ?

Posmatrač sa strane

21.11.2018. 21:33

@Majs - I da li će im, ako počnu da uručuju otkaze srpskoj robovskoj radnoj snazi, Vučić tražiti da vrate Srbiji pare koje su dobili za svako radno mesto u Srbiji? Čisto sumnjam! Poklonjeno je poklonjeno a narod ne zna ni kome ni koliko, jer je opet neki "tajni ugovor" u pitanju. Kao da AV deli pare svog dede i oca a ne pare ovog naroda!