Матијевић: У Србији једино радник јефтинији

С. Б.

25. 06. 2018. у 13:02

Да може, да је тамо више "слободне земље", Петар Матијевић би ширење империје наставио у Хрватској, јер су тамо услови пословања пољопривредника много бољи него у Србији

Матијевић: У Србији једино радник јефтинији

Фото: Промо

ДА може, да је тамо више "слободне земље", Петар Матијевић би ширење империје наставио у Хрватској, јер су тамо услови пословања пољопривредника много бољи него у Србији. Овако, наставља рад и улагање у Србији, како би што боље унапредио систем који је успоставио, од њиве до трпезе - признао је први човек компаније "Матијевић" у интервјуу порталу "Агрофин".

Из угла власника једне од највећих пољопривредних компанија код нас, једина предност домаћег пословног окружења је - јефтинија радна снага. Ни та разлика, међутим, није толико велика да би могла да надмаши предности Хрватске.

- Када бих сада могао да променим, и да исту површину коју обрађујем у Србији обрађујем у Хрватској, где би ми био крај - рекао је Матијевић за "Агрофин". - У Хрватској на субвенције право има сваки власник пољопривредног земљишта, без обзира на површине које обрађује, а и саме субвенције су много веће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)

Za

25.06.2018. 13:14

pa jeste ..mnogo je radniku 250 evra ...50evra da bude bre ..sto manja plata bolje ce da radi ...jel tako matijevicu?

Jazon Mils

25.06.2018. 13:29

a Vučić tvrdi da je hleb i struja jeftina u Srbiji! samo ne kaže za koga! a ovaj realno kaže da je u Srbiji najjeftiniji radnik...i to je prava istina...

Bonaparta

25.06.2018. 13:35

G-dine Matijevicu, sto pobegoste iz Hr.sto ne ostaste tamo i casno braniste srpske interese i radnike.

Sasa

25.06.2018. 13:42

kome ne valja Srbija neka ide tamo gde mu je bolje,preko glave su mi vise takvi komentari,kao svuda je bolje nego u Srbiji,putuj i ne vracaj se

Рашо

25.06.2018. 13:42

Радник из Србије за мизерну надницу, месо из америчких робних резерви по истом моделу и где је крај! За неупућене, месо се у америчким робним резервама чува дубоко замрзнуто 60 (шездесет) година, а онда се замењују новим количинама! Старо иде у продају по мизерним ценама! О квалитету просудите сами.

Hisar 008

25.06.2018. 14:04

Proizvedeno treba i prodati, Hrvatska jeste u EU al oni taj kvalitet stavljaju u II klasu,koju vi nama prodajete,drugo je manja,treće ima carine sa Rusijom...

Marko

25.06.2018. 14:07

Bile bi i kod nas subvencije vece kad bi drzava pristupila ruskoj evroazijskoj uniji, ovako mi hoceom da sedimo na dve stolice a to ne moze.

Miki

25.06.2018. 14:40

Znaci, ne zaradjuje dovoljno. Kad bi subvencije ucinile nesto za radnika, pa i da podrzimo ovu pricu, ali tajkun, iliti novokomponovani kapitalista ocenjuje svoju zaradu, koja bi,jelte,mogla da bude i veca. Doci ce onaj po svoj deo, ne sekiraj se

srbin

26.06.2018. 09:42

@pera - Od te Srpske kobasice (i slicnih nazovi narodnih kobasica) nema nista gore. Neka ih prodaje Hrvatima kako god hoce ja to ne bi vise jeo.

Dragan

25.06.2018. 15:14

Malo licemerno, zar ne? Gosp. Matijević je došao iz Hrvatske, može i da se vrati u lepu njegovu. Nerviraju me ljudi koji su goli došli u Srbiju, pokrali novac, obogatili se i sada kukaju kako im u Srbiji nije dobro. Moja poruka za njega je "putuj igumane", ostavi nas koji osim Srbije nemamo rezervnu domovinu. Malo će da patimo bez tebe ali proćiće nas!

vitez

25.06.2018. 16:57

@Dragan - Od kada je Vojvodina u Hrvatskoj.? Matijević je Vojvođanin, i tačno je da u Srbije jedino pojevtinjuje radnik. No neća nama nikada u Srbiji biti dobro kada smo zavidni i ljubomorni.

Realno

26.06.2018. 05:05

Da je narod malo sitiji ne bi bio toliko ogorcen i zavidljiv .A i ti da si poslovniji ne bi se slikao s kobasicama i pricao o tome kako je u Lepoj bolje .Bice bolje.

VEKI

28.06.2018. 13:28

Toliko je narod ogorčen na gore navedenog gospodina, da bi nadležni odavno trebali da preispitaju njegov izbeglički status i kako se to bogati za par godina izbeglištva. Pokupovao pola Vojvodine za kratko vreme, pa to nije bilo u i vreme kaubojštine u Americi.