Немци једини желе у Борели

С. Б.

уторак, 31. 10. 2017. у 17:00

Немци једини желе у Борели
Сомборска фабрика још чека закупца. Стигла је само једна понуда фирме "Бернхард Штумп и Зигфриед" из Немачке , али одбор поверилаца никако да се изјасни да ли је прихвата

"БОРЕЛИ" у стечају још чека новог закупца. Агенција за лиценцирање стечајних управника пре месец дана огласила је давање у закуп производног погона ове сомборске фабрике. Стигла је само једна понуда, али одбор поверилаца никако да се изјасни да ли је прихвата.

Од маја до септембре машине "Борелија" користила је београдска фирма "Дарфур". У мају су потписали уговор о пословно-техничкој сарадњи, а у септембру га раскинули.

- На објављени оглас је стигла једна пријава од фирме "Бернхард Штумп и Зигфриед" из Немачке која је понудила износ од 3.000 евра, без ПДВ-а, за месечни закуп - кажу у Агенцији за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ). - Како је она нижа од минималног износа предвиђеног огласом - 6.000 евра месечно, стечајни управник се обратио одбору поверилаца, а понуђача би накнадно обавестио о евентуалном прихватању понуде. Стечајни управник још није добио изјашњење одбора поверилаца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Индијци купују ИМТ

Радници који су радили за досадашњег закупца "Дарфур" тврде да им је остао дужан једну и по плату.

- "Дарфур" је ангажовао одређени број радника како би испунио уговорне обавезе и организовао производњу - објашњавју у АЛСУ. - Стечајни управник нема сазнања о томе да ли је закупац остао дужан радницима одређени износ. Таква информација није ни предмет интересовања стечајног управника, јер је реч о другом правном лицу на чије одлуке стечајни управник нема могућности да утиче.