Председник Србије Александар Вучић на свом Инстаграм профилу честитао је грађанима Србије велики српски празник Видовдан.


- Видовдан је један од оних празника, које смо, током историје, чинили великим, и када смо губили и добијали, и када смо чинили велике и часне ствари, и, много ређе, нечасне.


Видовдан је прерастао мит и постао историја,

наша историја, тешка и превише крвава. Она које данас немамо разлога да се стидимо, напротив, али још мање имамо право да користимо Видовдан како бисмо обмањивали будућа покољења.


И ништа боље, и ништа више, од Видовдана, не показује колико је стварање историје и будућности у нашим рукама, колико зависи од нас и онога шта, како и колико радимо.


Зато је важно да, баш данас, још једном покажемо колико смо спремни да своју земљу сачувамо, одбранимо од сваког зла, и начинимо је великом, поштованом, и то на земљи, а не само на небу. Убеђен да смо за то способни, верујући у Србију, у сваког човека и жену у њој, честитам вам Видовдан, наш најважнији дан, дан који ће постојати док је Срба и Србије - пише у честитки.


Фото: Принтскрин Инстаграм