Закон о ограничењу ријалитија ускоро пред посланицима?

Танјуг

05. 05. 2020. у 22:15

Закон о ограничењу ријалитија ускоро пред посланицима?

Depositphotos

Реч о закону који је прошао све процедуре и званично је уврштен у предлоге закона, те сматра да су до усвајања остала још два корака - мишљење Владе и изгласавање у Народној скупштини
Удружење за заштиту уставности и законитости сматра да су отклоњене све препреке да Народна скупштина, пре одржавања избора, усвоји Закон о ограничавању ријалити програма, који је, како наводи, предложило 42.852 грађана.

Удружење у саопштењу подсећа да је одмах након достављања петиције 62. 000 грађана за забрану ријалити програма у ванредном стању, Одбор за културу Народне скупштине доставио Влади на мишљење овај законски предлог.

Kаже да је реч о закону који је прошао све процедуре и званично је уврштен у предлоге закона, те сматра да су до усвајања остала још два корака - мишљење Владе, које обично израђује надлежно Министарство културе и изгласавање у Народној скупштини.

Удружење такође тврди да је прошле године након предаје иницијативе добило уверавања на састанку са стручном службом министарства да је законско решење потребно усвојити, као и да ће имати подршку Министарства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

МИЛОШ

06.05.2020. 03:44

Па то је Ђиласов пројекат будућности, шта сад кукате за ријалити и лупате у шерпе, Србијо земљо чуда и заборавних људи!!!