Свих 109 тестираних позитивно на вирус корона у Дому за ометене у развоју, Блаце ново жариште

Д. Зечевић

16. 04. 2020. у 13:41

Свих 109 тестираних позитивно на вирус корона у Дому за ометене у развоју, Блаце ново жариште

Фото Д. Зечевић

У Дому за особе ометене у развоју у Трбуњу код Блаца 109 тестираних особа-позитвини

Број оболелих у Топличког округу у последња 24 часа повећао се на укупно 117 инфицираних особа у све четири општине Топличког округа, не рачунајући кориснике и запослене у Дому за особе ометене у развоју у Трбуњу код Блаца, где су резултати 109 тестираних особа-позитвини!

Према поузданим сазнањима Новости, од осмог априла до сада у овој општини узорковано је 145 брисева од којих је 109 у овој установи за смештај ометених у развоју при чему су сви тестови позитивни.

Иако у кризном штабу ове општине истичу да је у последња 24 часа на подручју општине 20 новооболелих случајева што са претходних 13 износи 33 , упитани за ситуацију у Дому за особе ометене у развоју истичу да установа ради, да су штићеници у изолацији, као и да ће првобитни тестови који су показали да су сви запослени и штићеници инфицирани бити поновљени.

-Сви штићеници су изоловани и под лекарксом су контролом, а очекујемо поновно тестирање- изјавили су Новостима из кризног штаба блачке општине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

carnex

16.04.2020. 14:52

kako se vidi, da nije starackih domova, domova za bolesne i ostalih zdrastvstvenih ustanova, broj zarazenih bi bio prepolovljen , sto znaci da su odgovorni svi rukovodioci ovih ustanova jer nisu primenjvali mere, dok su ocigledno gradjani najdisciplinovaniji u ovome