Расте број заражених здравствених радника: До сада тестирано 2.323, позитивно на корону њих 260

NovostiOnline

08. 04. 2020. у 10:31

Тестирање здравствених радника је приоритет, посебно оних који раде у ковид болницама - навела је директорка Института за јавно здравље "Милан Јовановић Батут"

Расте број заражених здравствених радника: До сада тестирано 2.323, позитивно на корону њих 260

Фото: Танјуг

Др Верица Јовановић, директорка Института за јавно здравље "Милан Јовановић Батут" навела је, гостујући на ТВ Прва да је тестирање здравствених радника приоритет, а да су на првом месту они који су највише у контакту са пацијентима зараженим корона вирусом.


- Сви који раде са ковид пацијентима су на првој линији тестирања. То су они здравствени радници који пре свега раде у ковид болницима: Kлиници за инфективне и тропске болести, у KБЦ Драгиша Мишовић, KБЦ Земун, Звездара - објаснила је она.


Kако је саопштила, до сад је тестирано укупно 2.323 здравствених радника.


- Од тога је 260 позитивних радника из здравствених система, 1.082 негативно, а за одређени број се чекају резултати - истакла је др Јовановић и додала да се очекује да највећи број тестирања буде у Београду, с обзиром на то да је у овом граду највећи број здравствених установа.


Директорка Института "Батут" је навела и да се строго контролише ко ради на пријемним местима, као и ко су особе које раде са пацијентима.


- О томе се строго води рачуна како би сама установа била безбедна, уз све и личне мере које су прописане за превенцију болничких инфекција. Водимо рачуна о здравственим радницима и правилном организацијом се обезбеђује да нико не трпи, да лекари увек буду доступни - поручила је др Верица Јовановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Istina

08.04.2020. 11:57

Premalo testiranih.Test traje dugo.Da se više i brže testira ,brojke bih bile drugčije.