ПРЕДСЕСДНИК Покрајинске владе Игор Мировић рекао је данас да је на рачун који је отворен пре неколико дана с циљем да се финансијски помогне здравственим радницима у Војводини, до сада приспело 30 милиона динара.

Највише је уплатио Телеком Србије (пет милиона), а међу донаторима су ДДОР (три милиона)је и Епархија бачка Српске православне цркве која је приложила два милиона динара.

-То је наменски новац који ће бити упућен здравственим радницима у Војводини према јавним критеријумима које буде утврдио Секретаријат за здравство. Највероватније ће то бити упућено оним медицинарима са најнижим примањима.- казао је Мировић и најавио да ће када све ово прође,окупити све донаторе да им се лично и на достојан начин захвали.

Мировић је такође рекао да су три провинције из Кине које су збратимљене са АП Војводином обезбедиле помоћ у медицинској опреми.

Помоћ која обухвата 80.000 заштних маски, хињљаду заштитних одела,3.000 заштитних визира,20.000 заштитних рукавица, 170.000 једнократних маски и 200 бесконтактних топломера, стићи ће у Централни магацин Србије у близини Београда којим управљају Министарство здравља и Фонд за здравство.Део опреме који су обезбедиле три кинеске провинције биће допремљен у Клинички центар Војводине, а затим дистрибуиран у здравствене центре у покрајини.

-Ми готово свакодневно у КЦВ добијамо испоруке опреме.Никаквих проблема немамо нити смо их имали од самог почетка кризе.Желим да истакнем да смо се и ми из Покрајинске владе ангажовали да прибавимо помоћ, не чекајући да нам све стигне из Владе Србије –нагласио је Мировић.

НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА ЈЕ КОРОНА ИЗБИЛА 2016.!

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе осврнуо сеи на претходну власт у АПВ коју је предводила ДС, рекавши “не дај Боже, да нас је ово задесило 2016.године,на почетку нашег мандата када нисмо имали готово ни трећину опреме коју сада имамо ,укључујући и савремене апарете попут рендгена који се такође користе у дијагностицирању корона вируса“.На почетку свог мандата,подсетимо, Мировић је истакао да је опоравак здравства у АПВ приоритет његове владе.