Гујон: Србима са КиМ помоћ потребна више него икада

Танјуг

субота, 21. 03. 2020. у 10:05

Гујон: Србима са КиМ помоћ потребна више него икада

Фото З. Јовановић

Оснивач хуманитарне организације “Солидарност за Косово” Арно Гујон, поручио је данас да је Србима са Косова и Метохије данас помоћ потребна више него икада
Оснивач хуманитарне организације “Солидарност за Косово” Арно Гујон, поручио је данас да је Србима са Косова и Метохије данас помоћ потребна више него икада и позвао све који желе да помогну да пошаљу смс на број 1033, како би се обезбедио наставак рада народне кухиње.


Гујон је навео да више од 2.000 људи на Косову и Метохији преживљава захваљујући народним кухињама, које раде упркос кризи и свим мерама које се тамо спроводе.


Међутим, како је навео, претходних недеља, углавном Албанци су, каже, ишли чак и на север КиМ и покуповали брашно које је било на располагању, док они сиромашнији Срби нису имали могућност да праве залихе.


“Они се данас масовно јављају народним кухињама како би добили оброке. Зато је потребно да ми који смо у могућности пошаљемо један смс на 1033. Кошта 100 динара. Један смс може да обезбеди оброк за једну особу. То је важно за њих”, рекао је Гујон у поруци коју је поделио преко Инстаграма.


Он је поручио да не смемо да оставимо Србе на КиМ који иначе живе тешко, сада када им најтеже.


“Сада услед вируса ако недостаје наша солидарност, бојим се да ће последице бити катастрофалне”, рекао је Гујон.


Он је навео да се обратио и својим донаторима у Француској и апеловао на њих да помогну, наводећи да се обично ових дана, почетком марта, купују пластеници на КиМ на којима се, каже, произведе поврће за целу годину.


“Ако данас не поставимо пластенике на КиМ, у децембру они неће имати довољно хране да презиме”, навео је Гујон.


Он је рекао да у томе може да помогне и дијаспора, а више детаља заинтересовани могу да нађу на Гујоновом инстаграм профилу.


“Да не заборавимо нашу браћу, наше пријатеље, наше Србе са Косова и Метохије. Хвала вам унапред на солидарности”, поручио је Гујон који се са породицом налази у изолацији у једном селу покрај Малог Зворника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Ja

21.03.2020. 10:26

Не могу да нађем речи да опишем моје дивљење према Вама али оно што могу је да шаљем поруке на 1033.Неизмерно хвала!