Гастарбајтере и оне који побегну из изолације чекају шатори усред шуме: Погледајте како ће изгледати КАРАНТИН у Моровићу (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti Online

19. 03. 2020. у 12:32

Гастарбајтере и оне који побегну из изолације чекају шатори усред шуме: Погледајте како ће изгледати КАРАНТИН у Моровићу (ФОТО/ВИДЕО)

Фото Министарство одбране

У овај камп биће смештани сви наши држављани који долазе из ризичних подручја захваћених вирусом корона
ПРИПАДНИЦИ Војске Србије претворили су један део у оквиру установе "Моровић" у карантин за прихват свих оних који долазе у нашу земљу, а овде немају пребивалиште.

Прочитајте још: Од провода у кафићима, до ратне зоне у којој лекари плачу од немоћи: Шест фаза пакла у Италији

Такође, у овај камп биће смештани сви наши држављани који долазе из ризичних подручја захваћених вирусом корона, а нису поштовали правила самоизолације, као и они за које лекари на граници процене да морају у карантин.

Насеље шаторског типа у Моровићу је спремно и може да прими до 500 лица којима ће Војска Србије обезбедити здравствену негу, смештај и исхрану.

"Молим све грађане да се придржавају упутстава, да слушају надлежне органе и да на тај начин заштите и себе, али и све друге грађане", истакао је Вулин који је са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем обишао данас у Моровићу насеље шаторског типа које је подигла Војска Србије за смештај држављана Србије који се враћају из иностранства.

Вулин каже да је у складу са наређењима врховног команданта и у складу са правилима која владају за време ванредног стања, Војска Србије успоставила прихватни камп за све оне који или немају пријављено боравиште на територији Републике Србије, а наши су држављани, или све оне за које наши лекари на границама оцене да могу да постану здравствени ризик.

Сви они, додао је министар Вулин, биће смештани у прихватни камп у Моровићу, где ће морати да прођу кроз одговарајући период изолације, интензивног медицинског праћења и на тај начин ће и њихово здравље бити заштићено, као што ће бити заштићено и здравље свих грађана Србије.

"Сви који сматрају да треба да дођу у Републику Србију, морају исто тако да прихватају законе и правила која важе у Републици Србији, како за време ванредног стања, тако и после њега. Министарство одбране са Војском Србије, МУП-ом и припадницима пограничне полиције, и наравно са надлежним здравственим службама ће водити рачуна о здрављу људи који ће се налазили у кампу у Моровићу", рекао је министар Вулин.

Војска Србије ће, нагласио је, у складу са потребама, отворити још неколико прихватних кампова за карантин и за оне који долазе из земаља које су погођене корона вирусом.


"На тај начин ћемо омогућити свима да имају здравствену заштиту, али да ни на који начин не угрозе здравље свих осталих грађана Србије", поручио је министар Вулин.

Заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Илија Тодоров истакао је да је у складу са одлукама и наређењем, Војска Србије у најкраћем могућем року подигла камп у Моровићу.


"Овде у овом кампу су створени сви услови, не само за живот и рад, него и за котролу и превенцију и за оне ситуације које би могле да нас изненаде. У том смислу, ми смо спремни и даље да извршавамо задатке у складу са одлуком и наређењем нашег врховоног команданта", каже генерал Тодоров.Данашњем обиласку кампа у Моровићу присуствовали су и помоћник директора полиције генерал полиције Слободан Малешић, командант Прве бригаде Војске Србије бригадни генерал Зоран Насковић и представници Управе за војно здравство.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)

Један од Вукова

19.03.2020. 12:52

Тако ће у сваком случају бити боље. Иначе за јачање имунитета се препоручује боравак у шуми, посебно боровој ако може.

Sokrat

20.03.2020. 06:58

@Klara - Velika je razlika. Stari treba da su u kućnom karantinu da zaštite sebe. Ovi su u karantinu da bi se zaštitili drugi.

Гојко

19.03.2020. 16:24

@srle - Bio sam na ratistu 1992. u Morovicu.Lepsi pejzaz u zivotu nisam video,od Bosuta,jezeraca,sume pune srna...Uzivajte malo u toj prelepoj prirodi,pustite novac,zaradice se.

Vlado

20.03.2020. 22:26

@srle - Kakvo je ratište bilo u Moroviću 92?! Bio si mobilisan, a ratišta nisi vidio!

Asterix

19.03.2020. 15:22

Ttu ima i veprova, jel dozvoljeno roštiljanje, a šatori isto rimsko naselje u ofanzivi na gale.

prdonje

19.03.2020. 15:44

za neke zatvor za neke nanogica, za vas na vlasti cija je rodbina zarazena kucni karantin a za obican svet logor? opaaaa

Gastarbatjer

19.03.2020. 16:25

Gastarbajtere, .... pa dobro stuko novinarska zar i vi ... Nemogu sebi da dodjem od ovog ludila sa upotrebom stranih reci. Ovo je toliko uhvatilo maha da mi je muka vise od toga. Sta je sa vama novinarima, bar ste vi pismeni, ili je i ovo interesantna nemacka rec za GRATIS upotrebu.

Woody

19.03.2020. 16:26

Treba napomenuti da se sledece nedelje ocekuje povratak zime i temperature oko 0. Pa ko voli nek izvoli...

Mina

20.03.2020. 14:01

Pa to postoji usvim drzavamA EU i Skandinavije od momenta uvodjenja vanrednog stanja.

Kiki

20.03.2020. 17:21

A sta cemo sa "gospodom" sa italijanskim tablicama koji se opusteno vozaju po Sapcu i okupirali Lidl,Rodu? Inace vecina imaju kuce u Draginju,Bugarinama?