Војска Србије током ванредног стања ангажована јена обезбеђењу и контроли јавних објеката, болница у којима се спроводи контрола потенцијално заражених вирусом корона и лечење оболелих, као и на граничним прелазима у циљу пружања помоћи надлежним државним органима на контроли преласка границе.


Припадници Војске Србије биће ангажовани и на оним локацијама где се процени да има повећаног кретања људи током одвијања редовних активности на тим местима, као што су аутобуске и железничкестанице, аеродроми, поште и слични објекти, саопштено је из Министарства одбране.


Како се у саопштењу наводи, Војска Србије предузима све мере заштите од вирусне инфекције Цовид-19 у складу са препорукама надлежних служби, и спремна је да испуни све задатке које добије у циљу заштите државе и грађана у условима уведеног ванредног стања у Србији.

Наредбе о ангажовању припадника Војске Србије на пружању подршке цивилним властима у спречавању ширења вирусне инфекције Цовид-19 донели су из својих надлежности министар Александар Вулин и начелник Генералштаба ВС Милан Мојсиловић, наведено је у саопштењу.У Србији је у недељу проглашено ванредно стање ради сузбијања ширење заразе

вирусом корона.