НЕМА панике међу грађанима који се јављају на број телефона 064 894 52 35 који је увело Министарство здравља за хитне медицинске интервениције због корона вируса, потврђено је за "Новости". Свакодневно се јавља између 10 и 15 људи, и већина се распитује о превенцији и заштити од ове болести.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Срби у Кини нису заражени: Нови корона вирус шири се из сата у сат, у целом свету регистрован код више од 2.000 људи

- Још се није јавио нико са сумњом да је оболео од корона вирус - потврђују оператери. - Углавном се грађани распитују шта да раде у случају да посумњају да имају ову болест. Већина оних који се јављају има рођаке у Кини, па се с нама консултују у вези са одлуком да тамо путују или да се њихова родбина врати у Србију.

Уколико би се посумњало да неко од грађана има корона вирус и да је боравио у угроженим подручјима, надлежне лекарске службе обавиле би преглед којим се потврђује присуство вируса.

Подсећају да грађани који имају симптоме, а долазе из Кине и сумњају на болест, могу да им се обрате, како би се спровеле мере превенције, нарочито због очекиваног повећаног прилива људи из угроженог подручја након прославе кинеске Нове године.