Гости овонедељног 'Хит Твита' су премијерка Србије Ана Брнабић, Чедомир Јовановић ЛДП и Војислав Шешељ, лидер радикала.

Верица Брадић са својим гостима и пратиоцима на друштвеним мрежама и вечерас бира најважнију објаву недеље на Твитеру, Фејсбуку и Јутјубу.

У студију ТВ Пинк су премијерка Србије Ана Брнабић, Чедомир Јовановић из ЛДП-а, као и лидер радикала Војислав Шешељ, док су остали на друштвеним мрежама.

Гледаоци у току емисије могу да гласају за предлоге на фејсбук страници Хит твит, и на твитер налогу хит_твит. Такође, гледаоци у току емисије могу и да се укључе и гласају и уживо у емисији.

Премијерка Србије на почетку емисије истакла је да је Моравски Коридор, који је данас отворен, стратешки јако важан за целу Србију.

"Имамо Србију која је све боље повезана и људи ће имати све више разлога да остају тамо где су рођени и биће им много лакше да путују на посао и да се повезују", рекла је Брнабић.


Како је рекла, прва деоница ће бити готова за 24 месеца и биће много велика олакшица за грађане Краљева.

"Наставља се инвестициони циклус, то су много важне ствари за све грађане Србије", рекла је Брнабић.

Коментаришући бирачки списак и изборе, Брнабић је истакла да никада ствари нису биле транспарентније у Србији и да никада нису били бољи услови за фер изборе.

Чедомир Јовановић из ЛДП-а, рекао је да узроци наше политичке кризе нису у бирачком списку и начину на који се регулише дистрибуција запослених на бирачким местима.

"За мене је неприхватљиво да долазим на састанке за које не видим смисла. Мени није потребно да разговарам са било ким из Србије. Тамо нема оних који желе решење изборног законодавства и решавање кризе, а то нећу", рекао је Јовановић.

Јовановић је поручио опозицији да не треба да од себе прави жртву, јер, како каже, није, и рекао да би требали коначно кроз разговоре да пробају да реше проблеме.

"Нико није вреднији од мира и нормалне будућности за свакога од нас", рекао је Јовановић.

Како каже, дошао сам да разговарам са председницом Владе, јер је то нешто што се не пропушта.

Лидер радикала Војислав Шешељ истакао је да подржава иницијативу да се изгади модеран ауто-пут.

"Мислим само да је много пара предвиђено и мислим да би требало више домаћих фирми да ради на том пројекту", рекао је Шешељ.

Брнабић је истакла да то није тачно и додала да наше грађевинске компаније имају толико посла да је јако тешко наћи слободне фирме, које би биле у могућности да учествују.


Шешељ је додао да му што се тиче померања избора, одговара што је померен датум, јер је како каже, боље водити кампању у пролећне дане него у зимске.

"Присуством у медијима нисам задовољан, а моје колеге скоро ни да не зову. Има доста затворених телевизија, неће ни да ме позову. Оне су у рукама про западне опозиције", рекао је Шешељ.


ХАНДКЕ

Поводом случаја Петера Хандкеа, Чедомир Јовановић је рекао да се не слаже са његовим политичким ставовима и како каже, разуме оне који су толико тога изгубили и сматрају се увређеним када чују да је неко са таквим политичким ставовима добио Нобелову награду.

"Међутим, он није добио награду због политике, већ због његових књига", рекао је Јовановић.

Како каже, Хандке је био на српској страни рата, и био је један од ретких гласова који су подржавали српски народ у рату, и додаје да је та подршка била погрешна.

"То не можемо занемарити. Људи нису иделани, греше, али морамо имати снагу да раздвојимо њега као писца и као човека са политичким ставовима који су такви какви су", рекао је Јовановић.

Шешељ је истакао да се Нобелова награда даје за публицистичко дело, оно што је он објавио, и додао да је он објавио оно што је и изрекао.


"Награду је добио за своје стваралаштво. Он је био борац за људска права у време када није било лако бити борац за људска права. У рату је било злочина са обе стране. Није се знало ко веће злочине чини", рекао је Шешељ.

Како је рекао, Хандке је хтео да се супростави лажима и светској пропаганди против Срба.

"Његово дело не може да буде изван његовог политичког става", рекао је Шешељ.

Премијерка Брнабић истакла је да свако има право на своје мишљење и додала да мисли да је ову реакцију изазвао стереотип према Србији и Србима.

"Нико није причао о њему као писцу нити о његовом делу, већ искључиво о томе какву је подршку пружао Србији. Он је човек на чију подршку гледам као подршку за људе у тим несрећним временима. Он је један од ретких који је смео у то време да каже нешто лепо о Србији и Србима", рекла је Брнабић.

Како је рекла, најбоље је да оставимо прошлост прошлости и да се окренемо будућности. Брнабић је такође напоменула да се председник Србије Александар Вучић чуо са Новеловцем и да му је он том приликом рекао да ће доћи да посети Србију у марту или априлу следеће године.

ПТТ

Коментаришући штрајк у Пошти Србије и договор који је постигнут Брнабић се захвалила свим радницима који су се фер борили за своја права и нису заузимали политичке ставове.

"Били су велики покушаји да буду иструментализовани, и то је страшно. Покушати да искористите и провлачите кроз блато људи који су се на најбољи могући начин, синдикатима, борили за своја права", рекла је Брнабић.

Како каже, драго јој је што су могли да им изађу у сусрет и подигну плате.

"Полако градимо и градимо сви заједно. Хвала им на томе", рекла је Брнабић.

Шешељ је истакао да су радикали подржали захтеве поштара.

"Сама Влада је одговорна што је уопште до овога дошло, јер се касни са платним разредима", рекао је Шешељ, на шта му је премијерка одговорила да јавна предузећа не улазе у класне разреде.

Шешељ додаје, да ипак, нека јавна предузећа морају имати класне разреде.

Брнабић је рекла да уколико хоћемо владавину права, закони морају бити јасни.


РАЧАК

Коментаришући случај "Рачак" Шешељ је рекао да је све то невешто исценирано да то није могао да прогута ни Хашки трибунал.

"Апсолутно никаквог злочина тог дана у Рачку није било. Тамо су претходних дана убили наше полицајце албански терористи. Полиција је спремала акцију против тих терориста. Они су то сазнали и припремили се. Наши су променили план и датум, и сви су обавештени о томе. Наши полицајци су у рану зору напали три стражарска места и њих су тихо ликвидирали и преузели њихове ровове", рекао је Шешељ.

Како каже, они су тек изашли када су наши на разглас их позвали да изађу напоље.

Јовановић је додао да сви врло добро знају шта се тамо десило, и додао да је то био рат и он је био повод за бомбародовање Југославије.

"Као такав догађај прошао је велику анализу у Хагу и нико никада није осуђен за Рачак. Рама који се са једне стране диви нашој полицији када спасава људе заробљене у земљотресу, а истовремено пише твит у коме говори о духовима прошлости", рекао је Јовановић.

Шешељ је истакао да мисли да очекују велики притисак да се наставе преговори и да ће чим се формира Влада морати да укину таксе које су увели.

"Они ће онда почети да отежу питање представништва Срба на будућим преговорима, за то им треба нешто за шта би се ухватили како би оптужили Вучића. Међутим, та кампања им је веома танка, јер за то не могу никога окривити", рекао је Шешељ.

Брнабић је истакла да је Вилијем Вокер човек који је поборник Велике Албаније и није објективан.

"Људи који дођу сакривени плаштом међународне заједнице, лаки су за корупцију, лако буду корумпирани, не постоји пуно особа које имају другачије мишљење о њему", рекла је Брнабић.

Како каже, оно што замера Едију Рами јесте то што, колико год се трудили да гледају у будућност, не пропушта ни једну прилику за јефтиним политичким поенима.

"Мој циљ као премијерке је да гледамо у будућност и да створимо услове за мир и просперитет", рекла је Брнабић.

ГУРОВИЋ

Премијерка је, коментаришући овај случај, рекла да док је на власти насиље неће бити толерисано и додала да не постоји изговор за насиље над женама, као ни за сваку врсту насиља. ВИШЕ О ТОМЕ ЧИТАЈТЕ КЛИКОМ НА ЛИНК.

БЛОКАДА

Шешељ је, коментаришући овакву врсту блокаде, истакао да никада није наишао на сличне примере, и додаје да су потези дела опозиције су све глупљи и глупљи.

"Ми се залажемо да све што нас мучи треба да се изнесе у Скупштини", рекао је Шешељ.

Јовановић је истакао да то нема никакве везе са борбом за медијску слободу.

Брнабић је истакла да по њеном мишљењу РТС прилично професионално извештава и да су објективни.

"Лудило нашег друштва је тај део опозиције, који намеће себе као једину опозицију, на шта многи наседају. Зар Ђилас треба да прича о слободи медија? То су два супротна пола. Он је човек који је заробио медије, и поново би их заробио", рекла је Брнабић.

Како каже, то је заиста сумануто, али и то такође објашњава, додаје, тако мали број људи испред РТС-а.

Јовановић је истакао да су све фреквенције у овој земљи поделили они.

Брнабић је истакла да исти тај Ђилас даје себи за право да он одређује ко су новинари а ко нису, коме ће да одговара на питања, а коме неће.

БЛАМ

Коментаришућу реакцију дела опозиције који је похитао да се подсмева догађају који је организовала шведска амбасада у Београду, Јовановић је рекао да никада не би урадио овакву глупост.

"То је слепило и искључивост. Они од нас праве кретене", рекао је Јовановић.

Брнабић је истакла да ово раде малициозни људи, за прелепу ствар, назвали су људе из шведске амбасаде сељацима.

"Одмах су кренули паљбу по градској власти. Види се огромна количина лењости да се макар провери о чему се ради", рекла је Брнабић.

Шешељ је истакао да је одмах знао о чему се ради, али му није било јасно зашто се дешава на згради Скупштине града.

"Ипак је било мало неукусно и неозбиљно. Начин на који су то извели", рекао је Шешељ.

Како каже, не погађа га што је реаговала шведска амбасада, и додаје да му је изгледало неукусно.

Брнабић је истакла да је додатно занимљиво да су се када је реаговала амбасада сви ућутали.

"Нико није бранио своје ставове. Они напишу једно, када се испостави да није истина, само промене причу, без извињења, одмах крену даље. Како на твитеру, тако и у медијима који подржавају тај део опозиције и пишу потпуне глупости за Владу", рекла је Брнабић.