ХОДНИК Основне школе "Вук Караџић" у Бачкој Паланци био је поприште немилог догађаја, када је родитељ једног ученика насрнуо на дежурну наставницу, која је покушала да заштити другог ђака према којем је овај мушкарац претходно био насилан. Отац је, како сазнајемо, осмогодишњег дечака руком хватао за вилицу, говорећи да његово дете нико не сме да дира, а затим је просветну радницу гурао по ходнику, вукао је за одећу и покушавао да је удари.

Прочитајте још:Ни дечаку који је другарима слао слике голе девојчице није лако”: Ево шта родитељи деце мисле после скандала у Врању

Малишану је на лицу остала модрица, па је неколико сати касније био код лекара у дечјој амбуланти, који га је упутио на даље прегледе у дечју болницу. О немилом догађају обавештена је и полиција која одмах дошла у школу, како би се утврдило шта се догодило, а изјаве треба да дају родитељи и наставница.

Насиље се десило 29. октобра у преподневним сатима, када је, како наводе у Унији синдиката просветних радника Србије, један родитељ пратећи своје дете, у школској згради насрнуо на једног ђака, који се наводно претходних дана свађао са његовим дететом.

Прочитајте још: Бахати возачи лудују градским улицама: Све док некога не убију

- Видевши да је тај родитељ насилан према ученику, дежурна наставница је похитала да га спречи, али је родитељ био насилан према њој - саопштава Унија синдиката просветних радника Србије. - Тада се умешао и један други родитељ, који се ту затекао, али ни он није успео да заустави насилника, већ је и сам постао његова жртва. Још два дежурна наставника, која су дошла да заштите ученике и спрече насиље, искусила су на себи бес овог родитеља.

Зграда ОШ "Вук Караџић" у Бачкој Паланци Фото Сајт школеДиректорка ове бачкопаланачке осмолетке Соња Ралић потврдила је "Новостима" да се инцидент догодио пре почетка наставе, али она није могла да предочи више детаља, позивајући се на Закон о заштити података о личности.

Милан Кнежевић из Основног јавног тужилаштва у Бачкој Паланци истиче да је у уторак школа проследила кривичну пријаву против насилног родитеља, и да се утврђују све околности овог догађаја, после чега ће се одлучити о даљем поступку.

ШТРАЈК УПОЗОРЕЊА

СИНДИКАТ просветних радника Бачке Паланке, као члан Уније синдиката просветних радника Србије, 8. новембра учествује у једносатном штрајку упозорења који се организује због насиља у школама у Србији.