ЛАСЦИВНЕ ОПАСКЕ СУ НЕПРЕСТАНО СТИЗАЛЕ, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО МОБИНГ: Медицинска сестра пријавила поруке па премештена у Дечји диспанзер?

Јелена СТОЈКОВИЋ

10. 10. 2019. у 22:32

ЛАСЦИВНЕ ОПАСКЕ СУ НЕПРЕСТАНО СТИЗАЛЕ, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО МОБИНГ: Медицинска сестра пријавила поруке па премештена у Дечји диспанзер?

Улаз у зграду Хитне помоћи у Врању / Данијела Цветковић

Медицинска сестра из Врања тврди да је начелник Хитне помоћи годинама узнемирава, он све демантује

МЕДИЦИНСКА сестра Данијела Цветковић тврди да годинама трпи сексуално узнемиравање од др Слађана Станисављевића, начелника Хитне медицинске помоћи у Врању. Она каже да је проблем покушала да реши у свом колективу, али да је уместо заштите добила премештај, због чега ће цео случај пријавити тужилаштву. Са друге стране, др Станисављевић каже да не жели да се у медијима решавају несугласице из колектива, али тврди да није било никаквих претњи ни мобинга.

Цветковићева каже да је покушала да руководству Здравственог центра предочи какав је Станисављевић човек још пре него што је постављен на функцију. Он је, каже, и раније био начелник, па је смењен, да би недавно поново био именован.

- Све је почело још 2014. Ишла сам неко време линијом мањег отпора, окретала на шалу и игнорисала његове ласцивне опаске - прича Данијела Цветковић. - Међутим, он ми је непрестано слао СМС поруке, нарочито када је био под дејством алкохола. То је јавна тајна у нашем колективу. Поруке су непрестано стизале, а када сам ја на крају рекла да ћу све обелоданити, уследио је мобинг.

РАДНИ ВЕК У ХИТНОЈ ПОМОЋИ МЕДИЦИНСКА сестра Данијела Цветковић од 1997. ради у врањском здравственом центру. Прве две године провела је у сеоским амбулантама, а од 1999. је у Хитној медицинској помоћи. Разведена, живи са малолетним сином, каже да страхује и за себе и за њега, али управо због њега не жели да крије кроз шта сама пролази.

Наша саговорница каже да у Хитној помоћи ради 23 године и да јој је главна сестра Јасмина Ристић обећала заштиту.

- Увек сам се трудила да будем професионалац, позната сам по томе што сам директна у комуникацији са колегама и пацијентима, али очигледно је то што сам одлучила да изнесем у јавност какав је човек др Станисављевић довело да тога да га руководство узме у заштиту и мене, условно речено, склони - прича ова медицинска сестра.

ПРОЧИТАЈТЕ И:Ispovest čoveka koji je otkrio aferu “Indeks”: Mučili su me i maltretirali mi ćerku, ali opet bih uradio isto

Данијела не крије да је помоћ потражила и од Славише Булатовића, првог човека Српске напредне странке у Врању, чији је Станисављевић члан, али се све завршило на обећању.

- Њему сам објаснила шта се дешава и рекао ми је да ће га упозорити и да ће све бити сређено, али се све завршило на том обећању - каже Цветковићева и додаје да није бројала колико је порука добила од начелника, али да је већину сачувала како би их доставила полицији и тужилаштву.

Прозвани др Слађан Станисављевић каже, за "Новости", да му је као лекару и породичном човеку крајње дегутантно да одговара на ове оптужбе.

др Слађан Станисављевић

- Све и ако постоји проблем, он мора да се решава у оквиру нашег колектива - каже др Станисављевић. - Мобинг је изговор за неке друге пропусте. Спреман сам да одговарам, али не желим да у медијима решавам било какве несугласице. Наглашавам да нема мобинга ни претњи.

Директорка врањског здравственог центра др Љиљана Антић тврди да је сестра Данијела пребачена у Дечји диспанзер због обима посла, те да нема речи о мобингу. Она наглашава да се њој и главној сестри нико није обраћао нити тражио њихову помоћ.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Pajser

11.10.2019. 08:51

a poruke sačuvaj poruke pa tuži,nije valjda da to nije uradila pet godina je maltretira SMSom i ona barem jednu da sačuva

Sever

11.10.2019. 10:08

To mi nesto poznato, premestaj na drugo radno mesto u okviru iste ustanove zbog povecanog obima posla. Cest slucaj u nasim zdravstvenim ustanovama. A da je pristala na ,,ponudu doticnog doktora "" bila bi zna se sta. Ko zna zasto je to dobro, bar nece morati da gleda nasilnika svaki dan. A trebali su njega, dr zadticeni kao beli medvedi.

буки

11.10.2019. 11:06

@Gorshe, конкретно ова сестра нема супруга, али и да има, мислите ли да треба да га пошаље у затвор, тако што ће евентуално пребити неку багру, или још горе, багра пребити њега, па да заврши у болници? Често видим овакве коментаре, по којима би ми требали да плаћамо полицију и судство, а при томе још и радимо њихов посао и наравно кривично одговарамо пред истим тим судијама. То је по Вама нормално?!?

драгана

11.10.2019. 15:37

Nije on lekar. On je ....... . "Porodični čovek" - kakva ljigava odbrana.

Anja

11.10.2019. 16:47

Boze,kakva njuska.Zar je ovo dr?Pa jos i naprednjacki kadar.Puna podrska ovoj zeni.A njenim koleginicama koje cute,zelim jednog ovakvog napasnika za vratom.U sta se protvorio zenski rod............

Mnogoopasna

12.10.2019. 23:54

Danas zena treba da moli Boga sta ce joj se desiti ako se razvede.Ovakvi i sicni ce napasti nezasticenu zenu i unistiti joj zivot a direktorka ce to zataskati pod velom drugih okolnosti ili joj napakovati otkaz.Ovo je skolski primer mobinga zato sto majka mora trpeti svakakve gadosti da bi uspela da izdrzava svoje dete.Uzas!