Вулин и Стефановић: Траже се аргументи за рат против Срба

Р. Др.

среда, 09. 10. 2019. у 20:50

Вулин и Стефановић: Траже се аргументи за рат против Срба

Министри Лукач, Стефановић и Вулин / Фото К. Михајловић

Министри одбране и полиције о безбедносним изазовима и претњама за нашу земљу. Опасност: рушење "Дејтона" и релативизација усташких злочина. Садашње време тражи највећу могућу будност

НАЈВЕЋИ безбедносни изазов за Србију, осим покушаја стварања "велике Албаније", јесте идеологија по којој Срби треба да живе само у Србији, а сви други могу да живе, али без права на политичко промишљање.

Говорећи о изазовима националне безбедности ово је у среду рекао министар одбране Александар Вулин. Он је рекао и да Србија као највећу претњу безбедности доживљава свако угрожавање права и ремећење мира српског народа у земљама региона.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САСТАНАК СТЕФАНОВИЋА И ЛУКАЧА: Односи полиција Србије и Републике Српске одлични и треба наставити сарадњу

- То је, између осталог, тежња ка промени Дејтонског споразума у БиХ, ускраћивање политичких и културних права Србима у Црној Гори или релативизовање страдања у Јасеновцу. Циљ свих ових стремљења јесте доказивање теза којима би се стекла легитимација за будуће обрачуне са нашим народом - навео је Вулин на Конференцији о националној безбедности Србије, чији је организатор организација "Национална авангарда".

Вулин је објаснио и да је један од циљева оних који стоје иза безбедносног угрожавања Србије да не дозволе да Срби из региона одржавају везе са матицом.

- Свим другим народима признаје се без проблема да имају право на своју метрополу, да имају право да промишљају себе и сопствене одлуке, а кад год то покушају да ураде Срби, они се оптужују за "велику Србију" или за агресију или припреме агресије - казао је Вулин.

Учесници конференције - стручњаци за одбрану и безбедност - сложили су се да је Србија сигурна земља, али да време у коме живимо захтева највећу могућу будност и оспособљеност сектора безбедности.

Министар полиције Небојша Стефановић навео је да је цео сектор безбедности јединствен у ставу да грађанима обезбеди мир и примену закона.

- Одлучни смо да не дозволимо да било које дете у Србији буде мета или жртва нарко-трафикинга - рекао је Стефановић и сажео резултате борбе против криминала у претходном периоду. - Заплењено је од почетка године чак 5,4 тоне наркотика, што је својеврсни рекорд. У међународним акцијама, у којима је српска полиција сарађивала са колегама из Европе и света, ове године одузето је 1,8 тона кокаина, 140 килограма марихуане, 1,4 килограма хероина...


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Стефановић: До последњег тренутка борићемо се да Косово не постане члан Интерпола

СТИЖЕ ЈОШ ХЕЛИКОПТЕРА

"ЕРБАСОВИ" хеликоптери "суперпума" биће испоручени МУП у следећих неколико година, чиме ће полиција подићи своје транспортне и спасилачке капацитете.

- Куповина нових хеликоптера показатељ је економског опоравка државе. Последње летелице за полицију купљене су пре 40 година. Све донедавно, велики изазов за државу била је и набавка чизама за полицију. Захваљујући опоравку економије, набавке ове опреме данас се не постављају као питање - рекао је министар Стефановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације