Пада блокада ректората: Договорили се студенти и професорка Поповић

В.Н.

24. 09. 2019. у 21:14

Пада блокада ректората: Договорили се студенти и професорка Поповић
Представници студената из Удружења "Један од пет милиона" најавили су да ће у среду ректорки Иванки Поповић предати кључеве зграде Ректората

Представници студената из Удружења "Један од пет милиона" најавили су да ће у среду ректорки Иванки Поповић предати кључеве зграде Ректората, уз објашњење да је она испоштовала договор и да је одредила 4. новембар као рок до када ће бити решено питање доктората министра Синише Малог.

О блокади је данас говорио и председник Србије Александар Вучић:

- Зграда Ректората постала је партијска прћија, у њу улазе Драган Ђилас, Сергеј Трифуновић, Бошко Обрадовић... Они су сви студенти, улазе како хоће. Подржавам љубав између ректорке и њих. За ректорку је супер што 15 дана није ушла у своју канцеларију. Мени да неко не дозволи да 15 дана уђем у канцеларију не знам како бих реаговао, али то се неће догодити.


ПРОЧИТАЈТЕ И:Вучић: Нема одлагања избора, држава није играчка; Ректорат постао партијска "прћија"Он је данас поручио и да би за ректорку Поповић изгледа било идеално да не ради ништа још 15 дана, а онда да заједно "изађу са бакљама и да кажу да су Ректорат ослободили од странака".

Вучић је иронично додао да му је драго што су се студенти и Поповићева договорили и поводом свега, у шаљивом тону, поручио:

- Живела ректорка, не дамо ректорку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације