До краја године центар традиционалне кинеске медицине на ВМА

Танјуг

12. 09. 2019. у 11:07

До краја године центар традиционалне кинеске медицине на ВМА

Фото Н. Скендерија

До краја године на ВМА би требало да буде отворен центар за традиционалну кинеску медицину за који ће кинеска страна донирати опрему, а ВМА опремити простор

До краја године на ВМА би требало да буде отворен центар за традиционалну кинеску медицину за који ће кинеска страна донирати опрему, а ВМА опремити простор, рекао је данас начелник ВМА Мирослав Вукосављевић.

Он је, гостујући на ТВ Пинк поводом посете делегације здравства кинеске војске, истакао да ће у "кинеском центру" наВМА радити наши стручњаци који су протеклих година били на усавршавањима из кинеске традиционалне медицине, као и да ће стално бити присутни и кинески професори.

Прерасподелом простора ослобођен је и простор на ВМА за нову мултифункционалу операциону салу, рекао је он и додао ће она ипак бити примарно очна, што је "добра весте за грађане Сбије, јер ће бити смањене листе чекања за операцију катаракте".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У ВМА изведена прва лапароскопска ресекција јетре

"Завршени су и тендери за набавку опреме и извођење радова за реновирање хируршке интензивне неге и, ако буде све у реду, у наредних месец дана почињемо то да радимо", рекао је Вукосављевић и додао да без добре хируршке интензивне неге нема ни јаке хирургије.

На ВМА су завршили и пројектно техничку документацију за проширење хитне медицинске службе у коју деценијама није ништа улагано, рекао је он и додао да се чека обезбеђење новца па да до проширења дође током наредне године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације