Милошевићева деца наставила гоњење бившег управника ЦЗ-а

Танјуг

уторак, 10. 09. 2019. у 17:21

Милошевићева деца наставила гоњење бившег управника ЦЗ-а

Блануша (десно) Фото Н. Скендерија

Након смрти Мирјане Марковић, њена деца Марија и Марко Милошевић, наставили су кривично гоњење некадашњег управника Окружног затвора Драгише Блануше
Након смрти Мирјане Марковић, њена деца Марија и Марко Милошевић, наставили су кривично гоњење некадашњег управника Окружног затвора Драгише Блануше и приватном оптужницом га терете за отмицу свог оца, некадашњег председника СРЈ Слободана Милошевића, приликом изручења Хагу 2001. године, као и друга кривична дела на штету те породице.

Наставак суђења Блануши заказан је за 16. октобар, рекла је за Танјуг портпарол Вишег суда у Београду Татјана Тешић.

Оптужницу су преко пуномоћника у својству "оштећених као тужилаца" још 2005. против Блануше поднели Слободан Милошевић, који је тада већ био у Хагу и његова супруга Мира Марковић, након што је тужилаштво одбацило њихову кривичну пријаву против Блануше.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - SAHRANA U POŽAREVCU: Uz ''Podmoskovske večeri'' drugovi ispratili Miru (FOTO+VIDEO)

Милосевић је у марту 2006. године умро у притвору Хашког трибунала, а Марковићева је у априлу ове године преминула у Русији, у којој је последних 13 година живела у азилу.

Оптужницу је, у њихово име, против Блануше све време заступао пуномоћник, пошто обоје нису били у прилици да се појављују у београдском суду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Suđenje bivšem upravniku Okružnog zatvora: Nisam oteo Miloševića

Сада су кривично гоњење преузели њихови наследници, и то у поновљеном поступку, пошто је прву пресуду, којом је Блануша био ослобођен од оптужби, у марту 2017. укинуо Апелациони суд и наложио понављање суђења.

Приватном оптужницом некадашњи управник Окружног затвора Драгиша Блануша терети се за отмицу Слободана Милошевића приликом изручења Хагу, јер је без одобрења суда дозволио да 28. јуна 2001. године НН лица одведу Милошевића из затвора, а потом га пребаце у притвор Хашког трибунала, где је урмо 11. марта 2006. године.

Бланушу Милошевићи терете и да је неовлашћено објавио књигу "Чувао сам Милошевића", која говори о притворским данима бившег председника СРЈ пред његово изручење Хагу, за шта је такође био ослобођен.

Виши суд му поново суди и због оптужбе ове породице за неовлашћено објаљивање Милиошевићевих фотографија снимљених у притвору, која је била одбијена због застарелости.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

неимени

10.09.2019. 17:32

Није крива само та бламуша већ и многе друге сврабуше и којекакве курабе које су се тада у Србији баииле најстаријим занатом на свету, политиком.

Tomislav

10.09.2019. 17:34

Tako i treba! Umesto da se gone Miloševićeva deca do Božije kuće, oni još gone druge. To nema ni u Tunguziji!

отац Макарије

10.09.2019. 17:47

Човек ни крив ни дужан трунуо у затвору где је убијен. Свима је познато да је изручен, јер пред нашим судом му није доказано ни једно кривично дело. Да му неби платили одштету, они га изручили. Одговараће сви пред Богом, јер земаљски суд није објективан. После више од деценије од његове смрти, доказано да човек није крив. Да смо га само слушали, где би нам данас био крај. Предвидео је све што нам се десило. И на крају видесмо да је само бранио интересе Србије и народа.

PETOKOLONASIMA TREBA SUDIT

10.09.2019. 18:00

Blanusi, kao i svim ostalim petokolonasima, koji su hapsili Gospodina Milosevica, treba sudit za izdaju drzave, i najstroze ih kaznit, medju tim izdajnicima, i to na vrh liste treba stavit i onog sto se javno hvali da je ucestvovao u tom hapsenju, a i dan danas taj nacisticki placenik sedi u skupstini Srbije. Hvala Bogu da je bar jedan od tih petokolonasa dobio zasluzeno medju rogove.

Bice Bolje

10.09.2019. 18:03

Nije tu kriv samo jedan covek a otmica jeste bila cim isporucis nekoga bez suda znaci da si dobro korumpiran i dobro zaradio na tome.

Zmago

10.09.2019. 18:22

Svaka mu cast sto ga je predao.Da je bio neki covek sam bi otisao u Hag.Naj pametnija stvar u zivotu sto je uradio je bila ta sto je umro .

f

10.09.2019. 20:43

umesto da su na robiji, kriminalci ganjaju ljude po sudovima, srbistan ... ali ... zaigrace mecka i pred vasom kucom :)

Boj

10.09.2019. 20:51

Nisam pristalica politike Miloševića, ALI izdati svoga i predati tuđem sudu da mu se sudi je izdaja na NAJVIŠEM nivou. Svi koji su učestvovali u tome i ne samo u ovom slučaju nego u predaji SVIH Srba su izdajice najvišeg nivoa. Kako se može vjerovati takvim ljudima? NE priča se strancima ružno o svojim sugrađanima, a još manje predaje tuđem i neprijateljskom sudu!!! Takvi ljudi su opasniji od stranog neprijatelja. Takvih se najviše bojim.

Анти Антифа

10.09.2019. 20:52

Кад видим како Хрвати,балије,Шиптари,цигани и монтенигерси нападају Слобу,знам да је био у праву.