УСПЕШНА РЕФОРМА: Влада данас гласа о Закону о науци

Љ. Б.

четвртак, 06. 06. 2019. у 07:15

УСПЕШНА РЕФОРМА: Влада данас гласа о Закону о науци

Фото Танјуг

Министар Шарчевић казао да су млади људи, не само у ЦЕРН-у, кључ за успех и подсетио да Министарство подржава укључивање истраживача повратника из иностранства на домаће пројекте

НАЦРТ Закона о науци и истраживањима данас ће се наћи на дневном реду седнице Владе Србије - рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић у Научно-технолошком парку Београд, где су представљене успешне реформе које су у области науке и технолошког развоја спроведене током последње две године.

Прочитајте још: Шарчевић: Образовне реформе успешно се спроводе две године

Истовремено је и свечано обележен пријем наше земље у пуноправно чланство у Европској организацији за нуклеарна истраживања (ЦЕРН).

Шарчевић је, говорећи о Закону о науци и истраживањима, навео да је реч о кровном пропису у области науке који у пакету са Законом о Фонду за науку уређује политику за подстицање научно-технолошког развоја, стабилно финансирање и ефикасно коришћење средстава, кроз комбинацију пројектног и институционалног финансирања.

Шарчевић је казао да су млади људи, не само у ЦЕРН-у, кључ за успех и подсетио да Министарство подржава укључивање истраживача повратника из иностранства на домаће пројекте. Додао је да су у протекле две године настављена улагања у инфраструктуру у области науке, као што су Научно-технолошки паркови у Новом Саду и Нишу, Биосенс институт и станови за младе истраживаче у Крагујевцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације