УСТ: Заштитити судије и тужиоце у Зајечару

Танјуг

25. 05. 2019. у 14:49

Удружење судија и тужилаца Србије поново је позвало највише судске и тужилачке органе да реагују и заштите своје колеге у Зајечару

УСТ: Заштитити судије и тужиоце у Зајечару

Фото Depositphotos

Удружење судија и тужилаца Србије поново је позвало највише судске и тужилачке органе да реагују и заштите своје колеге у Зајечару, који се, како се наводи у саопштењу, већ недељама налазе на удару једног локалног портала, иза којег, као један од продуцената, стоји Саша Мирковић.


Мирковић, бивши председник скупштине општине Зајечар, недавно је у тамошњем суду правоснажно осуђен на годину дана затвора, подсећа УСТ.


На поменутом порталу се, како се наводи, неколико месеци води кампања против зајечарских судија и тужилаца, те објављују текстови са низом лажних тврдњи на њихов рачун.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Sudije stupaju u jednosatni štrajk


То, како сматра Удружење судија и тужилаца Србије, преставља директно урушавање струке и легитимизацију става да градани правду треба да узму у своје руке.


“Овако изнети вредносни судови о раду правосудних органа имају за циљ непримерени утицај и омаловажавање, а нарочито у предметима за које постоји лична заинтересованост, што свакако мора бити предмет јавне осуде и реакције надлежних органа”, наводи се у саопштењу овог струковног удружења.УСТ је већ упознао Високи савет судства и Државно веће тужилаца са ситуацијом у Зајечару, док су се поједине колеге у вези са писањем портала директно обратиле Поверенику за самосталност, али је, како тврди УСТ, изостала било каква реакција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације