Комора управника: За санацију нишких зграда више од десет година

Бета

понедељак, 06. 05. 2019. у 16:46

Комора управника: За санацију нишких зграда више од десет година

Зграде у Нишу су у лошем стању / Фото Танјуг

Стамбене зграде у Нишу налазе се у веома лошем стању и за њихову санацију биће потребно десет, 15 година, речено је на Оснивачкој скупштини Коморе професионалних управника југоисточне Србије

Стамбене зграде у Нишу налазе се у веома лошем стању и за њихову санацију биће потребно десет, 15 година, речено је на данас одржаној Оснивачкој скупштини Коморе професионалних управника југоисточне Србије.

Комору је формирало 40 професионалних управника из Ниша и још 30-так из околних градова, а то са циљем да унапреде свој рад и становање свих грађана на подручју југоисточне Србије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Изградња МХЕ у Штрпцу обустављења до даљњег

Председавајући Оргнизационог одбора Оснивачке скупштине Топлица Ђорђевић рекао је да сви добро видимо у каквом су стању зграде, у Нишу и да су, без намере да било кога плаши, чак и опасне за становање.

Ђорђевић је казао да је такво стање последица материјалног стања у коме се наши људи налазе и њихове немогућности да издвајају довољно средстава неопходних за одржавање објеката.

"Становање на жалост није међу првим првим приоритетима и онда када нема довољно пара мање се издваја за становање. Станарима сваки износ који треба да плате изгледа превелики, али зато смо дошли у ситуацију да су стамбене зграде у веома лошем стању", изјавио је Ђорђевић.

Он је рекао да је Закон о становању и одржавању донет у последњи час и треба да омогући да са то мало пара које власници станова и локала имају буде урађено што више на одржавању зграда, лифтова и фасада.

"То неће трајати шест месеци или годину дана, пред нама је посао од сигурно 10 или 15 година", рекао је Ђорђевић.

Према његовим речима, Комора професионалних управника југоисточне Србије помоћи ће управницима да сарађују, размењују искуства и стално унапређују професију.

"Овим путем пружамо шансу власницима стамбеног и пословног простора да искажу своје незадовољство и своје захтеве. Комора ће поред осталих стандардних структура имати и дисциплинску комисију и академију која ће пружати помоћ управницима зграда из редова станара", рекао је Ђорђевић. ;


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОФПС: Покренута деблокада рачуна ТВ Канала 9

Секретар Секретаријата за инспекцијске послове града Ниша Срђан Лакетић рекао је да у Нишу постоји добра сарадња између управника зграда и грађевинских инспектора, и да се управо захваљујући пријавама управника зграда решавају многи проблеми који се тичу становања, попут заузимања заједничких просторија или простора који је предвиђен за противпожарне путеве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Horus

06.05.2019. 17:51

Da, da, slucajno su je nazvali Komora a ne Udruzenje... sve u interesu odrzavanja zgrada... srpska posla. Ko zna razliku izmedju komore i udruzenja, shvatice o cemu pricam.

saleom

06.05.2019. 18:48

I ovi zgubidani i lezilebovici imaju komoru vau kako to jako zvuci hahahahahaha