Организација произвођача фонограма Србије - ОФПС саопштила је данас да је покренула поступак деблокаде рачуна ТВ Канала 9 из Новог Сада, власнице Маје Павловић.

ОФПС наводи да је позвала Павловић на састанак у наредних 30 дана ради утврђивања начина регулисања накнаде за емитовање фонограма и на њима забележених интерпретација од стране Канала 9.

Та организација такође наводи да је Каналу 9 доставила одлуке Уставног суда Србије на две покренуте иницијативе за оцену уставности и законитости тарифе, којима се предметне иницијативе одбацују.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - BRNABIĆ O ŠTRAJKU GLAĐU MAJE PAVLOVIĆ: Spremna sam da pomognem

Они додају и да су из медија сазнали за нарушено здравље сувласнице и директорке ТВ Канала 9 Маје Павловић, као и за тешку финансијску ситуацију Канала 9.

Павловић, која три недеље штрајкује глађу, изјавила је јуче да је незадовољна понудом ОФПС, која је најавила да ће данас одблокирати рачун те телевизије, али да ће у року од 30 дана тражити да се споразумно реши плаћање накнаде.

Маја Павловић, фото Н.Фифић

Она је рекла да то није оно што тражи и што јој је обећала чланица Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Оливера Зекић.

"То није оно што сам навела у захтеву. Тражим да ОФПС повуче сва извршења и врати на рачун новац који је скинуо Каналу 9 по пресудама које су незаконите. Њихови адвокати треба да добију налог за застој у поступку до решења Уставног суда", рекла је Павловић.