Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић поручио је да без ефикасне администрације, нема ни привредног ни друштвеног напретка, те да је због тога реформа јавне управе приоритет за пуноправно чланство Србије у Европској унији.


Он је на свечаности, којој је присуствовао и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, поводом завршетка изградње Трга инвеститора у Сремској Митровици организованој у част инвеститора који су уложили у ову локалну самоуправу оценио да су они одлучили да ту инвестирају јер је обезбеђен повољан пословни амбијент.

"Инвеститори, домаћи и страни, попут Цоопер Стандарда, Еатон Елецтриц, Родопласт, Термопродукта и других, који су одабрали да у Сремској Митровици инвестирају свој новац, технологије и знање одлучили су се за то јер је у овој локалној самоуправи обезбеђен повољан пословни амбијент, који захтева и смањење бирократије и убрзање процедура", навео је Ружић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ружић: Увели смо ред у стручно усавршавање службеника

Он је нагласио да је захваљујући овим инвестицијама отворено више од 3.500 радних места, а да су та улагања била мотор привредног опоравка града и јачања животног стандарда грађана Сремске Митровице, саопштено је из кабинета министра Ружића.

Пројекат "Уређење Трга инвеститора у Сремској Митровици“ Министарство државне управе и локалне самоуправе суфинансирало је са 4,7 милиона динара из Буџетског фонда за локалне самоуправе у намери да обележи добре односе локалне самоуправе и привредника овог краја.

Министар је рекао да је овогодишњи буџет Фонда 30 пута већи него лане и износи 320 милиона динара.

Најавио је да ће наредне године средства бити додатно повећан на 420 милона динара.