Михајловић: Крајем марта огледни стан за безбедносне снаге

Танјуг

20. 02. 2018. у 18:26

Михајловић: Крајем марта огледни стан за безбедносне снаге

Фото Танјуг

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, рекла је данас у Аранђеловцу да ће крајем марта бити завршен огледни стан за снаге безбедности
АРАНЂЕЛОВАЦ - Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, рекла је данас у Аранђеловцу да ће крајем марта бити завршен огледни стан за снаге безбедности, како би будући купци могли да се увере у квалитет станова које ће куповати.

Одговарајући на питања новинара, Михајловићева је рекла да је у понедељак на седници Националне комисије договорено да Грађевинска дирекција Србије, која већ гради станове у Земуну, направи један стан да буде огледни, како би сви они који купују могли да виде ког квалитета ће бити станови, каквог распореда, столарије и слично, те да ће тај стан бити завршен крајем марта.

“Све што је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре требало да уради у вези с пројектом јефтиних станова за снаге безбедности, урадило је, а сматрамо и да би требало да се на овом пројекту ради ефикасније. Посебан закон који ће омогућити изградњу станова за снаге безбедности је спреман, направљени су критеријуми за извођаче и како ће станови изгледати", рекла је Михајловић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Михајловић: Од марта изградња 7.400 станова за припаднике војске и полиције

Очекујем, казала је, да на следећој седници Национална комисија за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности, којом председава председница владе Ана Брнабић, усвоји Нацрт закона и да он иде даље у процедуру за усвајање на влади”, рекла је Михајловићева у писаној изјави достављеној медијима.Она је додала да су градови који учествују у пројекту послали све локације као дефинитивне, да су на терену инжењери ЦИП-а у Нишу и Врању, а да ће због касетних бомби у Нишу бити затражено од Министарства одбране да се дубље истражи терен.

Казала је да се пројекат станоградње који је од нациолног интереса неће зауставити на првих шест градова који су укључени у пројекат, и подсетила да су и други градови послали извештаје о својим потребама.

“Надамо се да ће се у 2019. наставити пројекат у најмање још десетак градова”, рекла је Михајловићева, и додала да се није још разговарало на комисији, нити је донета било каква одлука, да се програм јефтине станоградње прошири на грађане који нису припадници Војске Србије, МУП-а и БИА.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације