Завршен Прајд, Стојановић: Ово је прва права парада

Novosti online / Agencije

недеља, 20. 09. 2015. у 09:01

Завршен Прајд, Стојановић: Ово је прва права парада

Фото: Тањуг, АП

У Београду су данас одржане Парада поноса 2015 и Понос транс особа. Све је прошло без инцидената. На Врачару ухапшен Урош Мишић

У Београду је данас одржана Парада поноса 2015 и Понос транс особа, а Министарство унутрашњих послова апеловало на грађане да се уздрже од било каквог вида претњи или насиља.

Колона се кретала од зграде Владе Србије у Немањиној улици, улицама Кнеза Милоша, Краља Милана, преко Теразија до Трга Николе Пашића.

Поздравни говор одржала је "прва кума" Параде поноса Београд Биљана Србљановић, чиме је отворен овогодишњи Прајд.

СТЕФАНОВИЋ: НАСИЉЕ НЕЋЕ БИТИ ТОЛЕРИСАНО

Безбедносна ситуација пред одржавање Параде поноса је сложена, али полиција неће дозволити било какво насиље, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и позвао све грађане да буду мирни.

Стефановић је поручио да насиље никада није и не сме бити одговор и да нецћемо дозволити да нас насиље поведе. "Ако вам се не свиђају неке ствари, не можете реаговати на то тако што ћете ићи да разбијате град и да се тучете са полицијом," рекао је Стефановић.


Он је нагласио да је Србија озбиљна држава која ником неће дозволити да се разбија и пали град или да неко буде повређен каменицама и да је зато одлучено да се Прада одржи.

Министар је позвао све грађане да буду мирни, да "не посегну за каменицом или палицом", истакавши да полиција предузима све мере да очува јевни ред и мир и да неће бити дозвољен нити толерисан напад на полицајца који, како је рекао, раде најтежи посао у Србији.


"Шаљем упозорење свима који мисле да ће моћи да угрозе безбедност полиције и било ког грађанина на улицама, полиција на то неће гледати ни благонаклоно, ни уздржано, реаговаћемо муњевито и у складу са законом," казао је Стефановић.

Он је међутим изразио очекивање да такве реакције неће бити потребне и да ће се дан завршити мирно.


ЗАТВОРЕНЕ УЛИЦЕ

Централне београдске улице од раних јутарњих сати су затворене за саобраћај , а присутан је велики број полицајаца и припадника специјалних јединица под пуном опремом.


Улице су затворне заштитним оградама, а полицијски кордони присутни су не само дуж улица којима ће се кретати учесници Параде Поноса, тако да нико не може да уђе у сам центар града без одговарајућих пропусница. На појединим местима налазе се се и оклопна возила.


УЧЕСНИЦИ ПРИСТИЖУ, НА УЛАЗИМА МИРНО

Учесници и представници медија пристижу на пунктове предвиђене за улазак у простор где ће бити одржани Парада поноса 2015 и Понос транс особа и како су Танјуговим извештачима на лицу места рекли представници организатора, нема никаквих проблема и све за сада тече како је и планирано.

Улази за учеснике параде поноса су Трг Славија, с тим што је померен нешто "ниже" ка Народној банци, Савски трг из правца Железничке станице и Трг Републике у смеру Теразија, а улази за транс прајд су такође Трг Републике и Славија и отворени су од 10 до 11.30 сати.

Иначе, уочи почетка тих манифестација затворени су прилази и распоређене јаке снаге полиције и жандармерије у опреми за сузбијање нереда, а атмосфера у граду је мирна.


ТЕРАЗИЈЕ: ПРИСТИЖУ УЧЕСНИЦИ

На Теразијама, где у простор иза металне ограде долазе учесници Параде поноса, стигло је и неколико трансродних особа, које су као и остали учесници око руке добили траке са ознакама Прајда.

Полиција је на Теразијама непосредно уз Палату Албанија превентивно појачала снаге, па је ту додатно распоређено 30-ак припадника Жандармерије.

На тој локацији се од раније налазе три оклопна возила Жандармерије, а по централним градским улицама, укључујући и Кнез Михаилову, распоређено је много полиције.

Репортери Танјуга јављају да током преподнева није било инцидената, а да полиција повремено превентивно прегледа посебно млађе особе које носе ранчеве.


ЗНАТИЖЕЉНИ ТУРИСТИ

Уз већу групу Јапанаца, који су са интересовањем фотографисали полицијски кордон на Теразијама, било је и неколико туриста из Пољске и Енглеске, који су се појединачно интересовали о чему се ради.

Посебно знатижељни били су и туристи из Јапана, који су на Тргу Републике питали полицајце шта се дешава.
ЈОКСИМОВИЋ, МИШЧЕВИЋ, КУХНКЕ...

У Пионирском парку уочи почетка прве манифестације Понос транс особа пристижу поједини државни функционери, међу којима је министарка задужена за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић, и гости из иностранства.

Поред Јоксимовићеве ту је и шведска министарка културе и демократије Алис Бах Кухнке, као и државни секретар за Европу у министарству спољних полсова Немачке Миахел Рос и шефица преговарачког тима Србије у преговорима са ЕУ Тања Мишчевић.
МИЛЕТИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ДРАСТИЧНО БОЉА АТМОСФЕРА

Члан организационог одбора Параде Поноса Горан Милетић изјавио је да је ове године драстицно боља атмосфера у којој се одржава Прајд, али да велики број припадника полиције и даље показује како ЛГБТ заједница живи.

"Ове године је драстично боља атмофсера, боља него прошле године, а нарочито него ранијих година када је Прајд био забрањиван. И то смо од почетка наглашавали", рекао је Милетић новинарима на конференцији на Прајду.

Он је оценио да је ово први Прајд који је нормално најављиван и где је све до сада ишло "прилично онако како су организатори и желели".КИРБИ: КАО СТО СЕ ОПХОДИТЕ ПРЕМА МИГРАНТИМА,ТАКО ТРЕБА И ПРЕМА ЛГБТ

Амбасадор САД у Београду Мајкл Кирби поручио је данас да Србија, као што се добро опходила према мигрантима, тако треба да се опходи и према припадницима ЛГБТ заједнице, јер су они такође људска бића.

"Свако људско биће заслужује достојанство и тако и ЛГБТ популација. Они желе да буду нормалан део друштва. Као што смо видели како се Србија добро опходила према мигрантима овог лета, тако треба да се опходи и према овој заједници, која су исто људска бића", рекао је Кирби новинарима на Прајду.

Он каже да пошто ради у Србији, део је српског друштва, те је због тога и дошао да подржи ЛГБТ заједницу, као што подржава и све друге заједнице у овој земљи.

На питање новинарке да ли је геј, Кирби је рекао "не ја сам стрејт", и узвратио питањем новинарки да ли је она геј.

"Постоје геј људи и стрејт људи. Ја нисам ту да пресуђујем, већ то чини бог", закључио је амерички амбасадор.


ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА НА ПАРАДИ

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је данас пред почетак Параде да је дошао да подржи овај догађај, јер сматра да је важно да се лепа слика Београда пошаље у свет. "Слику Београда као отвореног града, где грађани не прихватају никакву дискриминацију, ни по верској, ни по расној, ни сексуалној основи", рекао је градоначелник.ПРИВЕДЕНО ДЕВЕТОРО

Полиција је привела девет особа у ломиној улици који код себе нису имали документа. Према незваничним сазнањима, они су из Обреновца а приведени су јер су имали хулиганска обележја, јавио је Н1.
МАЈОР ХЕЛЕНА: ХОЋЕМО ЛИЧНЕ КАРТЕ КАО ЖЕНЕ, ШТО И ЈЕСМО

"Понос транс особа" почео је у Пионирском парку, обраћањем представница транс популације и ромске заједнице, који су затражилли измену Закона о матичним књигама, како би им у личним документима стајале фотографије у роду "како се осећају, шминкају и облаче" и под именом које су изабрали.


Обраћајући се припадницима транас и ЛГБТ популације, мајор Хелена Вуковић поручила је да је потребна и сензибилизација МУП-а, Националне службе за запошљавање и других социјалних и здравствених служби, које имају контакт са транс особама.

Вуковић је нагласила да је ово први пут да се поводом Прајда, издвојено окупљају транс особе и већ је заказала нови Транс прајд у месецу поноса - јуну 2016. године.

"Нико није слободан док сви нисмо слободни, а надамо се и бољем следеће године", рекла је она и оценила да се у последњих девет месеци, откако је "она изашла из ормара", повехцала видљивост транс особа.ЗАВРШЕН ГЛАВНИ ПРОГРАМ У ПИОНИРСКОМ ПАРКУ

У Пионирском парку завршио се главни програм, а учесници ће на овом месту бити до 13 часова.


БИЉАНА СРБЉАНОВИЋ ОТВОРИЛА ПРАЈД

Драмска списатељица Биљана Србљановић прогласила је отвореним Параду поноса 2015. године. Она је рекла да је дуг пут пређен од 2001. године до данас и да је овогодишњи Прајд прилика да се присетимо многих људи.


"Прилика је да се сетимо и Јована Ћирилова, који је још 1989. иступио пред партијоим и тражио деркриминализацију, сетимо се и многих другиљ људи. Дуг смо пут прешли од насиља испред СКЦ-а, у Мањежу, када су нас трпали у своја четири зида. Поздрав и за Транс прајд, имају нашу пуну подршку, рекла је она.

Она је позвала све учеснике Параде поноса да се сете људи који су у невољи, избеглица, који спавају на отвореном, воде своју децу са собом у потрази за срећом. Србљановићева је рекла да буи после скупа сви требало да оду и поразговарају са њима и пруже им најосновнију помоћ.


УХАПШЕН УРОШ МИШИЋ

Урош Мишић и још седморица мушкараца са фантомкама ухапшени су због сумње да су планирали напад на учеснике Прајда, јавља Блиц.

Хапшење младића догодило се у Браничевској улици, а до сада су ухапшее 54 особе.


ОКУПЉАЊЕ КОД ЦРКВЕ СВЕТОГ МАРКА

Испред цркве Светог марка окупила се група људи и свештеника СПЦ који се противе данашњој Паради поноса.
Они су се мирно окупили и стоје испред кордона полиције на раскрсници Булевара краља Александра и Таковске, где ускоро треба да прођу и учесници Прајда.

У ТОКУ ШЕТЊА

Добро расположење и карневалска атмосфера одлике су данашњег Прајда, на којем су пред полазак поворке учесници испред зграде Владе Србије уз музику и шарене балоне и заставице играли и чекали почетак шетње.


Како јављају Танјугови извештачи учесници Прајда играју уз музику са камиона који је окићен шареним балонима, друже се, има оних који су дошли ролерима, неки са бициклама, с децом и кућним љубимцима.


ЗАВРШЕНА ШЕТЊА

Учесници Параде поноса дошли су данас до Скупштине града Београда, крајњег одредишта њихове поворке.

Следи обраћање организатора учесницима, чиме ће и званично бити завршена Парада поноса.

Учесници су се током шетње на кратко зауставили на Теразијама, код споменика родољубима, где су звиждањем протествовали против фашизма и капитализма, помињући ратове у Сирији и Украјини, каи и проблеме у Грчкој, и подсетивши на велики број избеглица у Србији.

На платоу испред Скупштине града учесници Параде играју уз музику, држе велику заставу, машу заставицама и балонима, љубе се и честитају једни другима.СТОЈАНОВИЋ: ОВО ЈЕ ПРВА ПРАВА ПАРАДА

Члан Организационог одбора Параде поноса Бобан Стојановић изјавио је данас да је презадовољан овогодишњим Прајдом, оценивши да је то прва права Парада.

"Ово је прва права Парада, шетали смо главним улицама, свуда су се вијориле заставе, људи су били срећни, чула се музика са камиона, било је весело и шарено и то је уствари Прајд", рекао је Танјугу Стојановић.

Он је навео да је посебно срећан што су током Прајда пренете и друге поруке - да будемо солидарни са избеглицама које су на неколико метара од трасе Прајда, а чије проблеме не можемо да игноришемо.

Како је оценио, проблем са којим се сусрећу избеглице може да задеси сваког од нас, а идеја ЛГБТ покрета је пре свега - солидарност.

Он је истакао и да је током одржавања Прајда све протекло у најбољем реду, те да није било већих инцидената у граду.

Стојановић је саветовао учеснике да скину наруквице, крену пешице, или узму такси.

Он је додао да се учеснци могу одвести полицијским возилима уколико страхују за своју безбедност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (226)

ман.сити

20.09.2015. 09:29

Надам се да неко све ово види и да ће данас бити громова и кише и да ће нас кад тад спасити од овог моралног посрнућа,када ми нисмо у стању да спасимо сами себе.

Zorangalamic

20.09.2015. 10:07

@GRU - Sodoma i gomorrha su osudjene zbog negostoprimstva mi upravo radimo suprotno od sodome i gomorrhe. Ne vidim logiku tvoga komentara.

Vasilj

20.09.2015. 09:33

Jednog lepog suncanog ili oblacnog dana u svetloj buducnosti koja nam se otvara, u vreme kada mi (muski, da se razumemo) sa suprugama i decom zazelimo da prosetamo ulicama Beograda, kada ovih LGTeletabisa bude vise od 50% drugog sveta, i kada se nama porodicnim dozvoli da makar jedan dan ostvarimo svoja prava da izadjemo na svetlo dana, molim da nas ne biju ovi LGTeletabisi, posto ipak ljubav nema nista zajednicko sa produzenjem vrste, ukoliko ... nisu sve rupe iste.

MOРАВАЦ

20.09.2015. 09:38

Nazalost stigle su nam Evropske vrednosti ogavne,bolesne i nemormalne,koje gadosti prihvatamo samo za osmeh,pohvalu...To su sada i nase vrednosti zar ne?A Evropa je bolesna ako birate Evropu birate djavola,reci su Vladike Nikolaja napisane jos pre WW2. Jos pedere lezbejke i trandze stiti ministar sile kaze sve je to ok,šta ce covek kad se ne vodi iz svoje glave,a Despot Vučić najbolje od svih vlada posle 2000-te ispunjava naloge bolesnog i zlog zapada.Napred u Propast. Postali smo bezkičmenjaci

Maki

20.09.2015. 10:10

@MOРАВАЦ - Moravac, nesto ne bih rekao da je Kacavenda iz te Evrope, vac upravo sa nasih prostora!!! Tad te nesto nismo culi da si se oglasio?!

вук

20.09.2015. 10:41

@MOРАВАЦ - Оно што је код нас изузетак и инцидент, код вас је правило и понос. У томе је разлика. Наравно, под условом да је многопрозивани и многопотезани Качавенда заиста учинио оно за шта се терети. Пре бих рекао да се његовим највећим грехом сматра то што није пропуштао ниједну прилику да Републику Српску назове државом.

MOРАВАЦ

20.09.2015. 11:56

@MOРАВАЦ - Kačavenda je toliko mnogo uradio za našu braću u Republici Srpskoj da je bezpremetno i nedostojno da ga bilo ko komentariše(osim poturica koji to redovno čine),a snimak o kojem pričaš u ovom svetu podvala i lazi takodje moze biti velika podvala .I Karadjordje je ubio rodjenog oca pa je ipak za većinu Srba Svetac,za razliku od Oobrenovića čije se seme zatrlo,ali naš premijer i ministri su veći katolici i od Pape ,bezpogovorno,bedno i jadno slede upustva i naradjenja SAD i EU.Jadna si Srbijo

Pravda

20.09.2015. 09:40

Tuga jad i cemer ove prodane Drzave sta dozvoljava da se nakarade setaju i ponizavaju normalne ljude.Srbijo jadna si.

Бата

20.09.2015. 09:50

Услов ако желиш у Европу ..даj дупе под кириjу ...сви имаjу нека права само ормалан човек не .

zora

20.09.2015. 09:51

Molim čelne ljude ovog grada da smesta promene naziv Pionirskog parka. Ovo više nije park koji je u početku kada je građen bio namenjen deci. Sramota je da se u ovom parku održavaju takve manifestacije. Protestvujem. Nazovite ga kako hoćete, ali Pionirski park, to je sramota za grad Beograd.

momcilo

20.09.2015. 11:01

@zora - pa u tome I jeste fora, ispiraju mozak deci. izgleda da je antoni levi savetnik nase vlade. to je ozbiljno krsene ljudskih prava, koje podrzava EU

ma vazi...

20.09.2015. 09:53

Rodis se, zavrsis skolu, ozenis ili udas,dobijes decu i onda jednog jutra,kroz prozor sobe, vidis tvoje dete,kako se sa drugom decom,sa skolskom torbom veselo igra na putu do skole... E,to je parada ponosa!!!

ZALOSNO

20.09.2015. 09:58

Eee...Srbijooo pa zar smo stigli i do te granice srama!!! zasto je sve bezvrjedno postalo bitno i vazno a moralne i vjerske stvari se urusile na dno lestvice!!! Srbija na vrhu sa ovakvim ljudima je krenula stramputicom a ti mali SRPSKI narode vidi kako ces i sta ces....

Pravda

20.09.2015. 10:00

pisite o sapcu civijadi i najvecem vaseru, strasno koja cenzura zbog toga sto sns nije na vlasti ... podelite sa ostatkom zemlje prelepi karneval i novi trg koji je i zvanicno otvoren a jedan je od lepsih u evropi... To je Srbija naseg vodje , samo o njemu i njima sve ostalo u cosak... Sabac nikad sns ...

Dosadno

20.09.2015. 10:06

Ajde, nek se šetaju, koga briga. Nek se prošetaju sve do EU sa sve ovim migrantima. Slobodno. Samo napred. Mogu i da ostanu tamo. Ali realno, ovo je teror manjine. No, znate kako ljudi. Treba ih uhvatiti kad najmanje očekuju. I kad već imaju para da organizuju pvu paradu. A što ne odnesu neku pomoć našoj deci bez roditeljskog staranja ili ovoj arapskoj kod železničke koja ni sama ne shvataju zašto su ih roditelji dovukli ovamo. Doći će đavo po svoje kad tad....

MatijaBG

20.09.2015. 10:21

@Dosadno - Tebe,koliko vidim baš je briga što setaju..hehahahha...toliko te briga da više ne znaš koju temu si hteo da uvališ u par redaka teksta i na kraju si strabunjao neviđenu budalariju od poruke-)

MOРАВАЦ

20.09.2015. 11:04

@Dosadno - Čovek nije promašio temu,nego si ti izabrao pogrešnog partnera/ku.

mi

20.09.2015. 11:45

@Dosadno - Pravo je cudo kakve sve tvoje budalastine pisu ove nekad od nas normalnih ljudi priznate novine ! Ko tebe placa i ciji si ti pijun veliki neradnice, kad po celi dan i noc visis u ovim novinama i glupiras se "ko maksim po diviziji".... Da je ovde rad i red ti bi odavno nestao sa ovih stranica !!

mcilo

20.09.2015. 10:12

ministar je zapretio onima koji prete da ce njegova policija, na nasilje odgovorii nasiljem. Srbija je ozbiljna "drzava" (pod drzava minstar podrazumeva licno sebe I grupicu licnih prijatelja), koja neuki I nepismeni narod (stoku) I ne pita u vezi odrzavanja politickog mimohoda. Nasi politicari radosno vrte repom , spremni da bez razmisljanja, otrce po lopticu, ma gde gazde bacile,

sone

20.09.2015. 11:06

@mcilo - Zato je i simbolicno odredjeno mesto polaska parade "ponosa",ispred zgrade vlade

ljutko

20.09.2015. 13:08

@mcilo - I treba policija da reaguje !!!Siroti derpe,lez... i ostali(ne mogu da popamtim) !!Nije to recimo kad se ministar policije sastaje i ručka sa narko bosom a bia snima i ćuti ...To je po zakonu..A što se tiče onoga "Nicolasa",pošten radan i normalan svet,uglavnom ima naviku ranog ustajanja i nije mentalno bolestan i izopačen kao što se tebi čini("kad je lisica šugava,volela bi da je ceo svet šugav") !!

Tana

20.09.2015. 10:16

Obrnimo se Rusiji i normalnom svetu, dosta je zapadnog ucenjivanja i prihvatanja svega onoga sto nas degradira u kulturnom i ekonomskom smislu.

Bane

20.09.2015. 10:20

Баш ми је драго због ових парадирања по вашем Београду. Пионири=Деца!! Шта раде ови јадници у дечијем парку?! Менаџер, градоначелник алооо?! Београд није мој град!!!

za Baneta

20.09.2015. 11:49

@Bane - Бане како шта раде у Пионирском парку ,вероватно се договарају да следеће године приме и педофиле па да се и они поносе и парадирају.

Stojan

20.09.2015. 10:24

Baš divno, da izvedem dete u park da se nagleda divote. Možda se, oduševljena prizorom i ponosom, i ona kao Bredova ćerka u šestoj godini opredeli za promenu pola...

Дарко Тот

20.09.2015. 10:24

Е Србијо шта си допустила.Стидим се овакве Србије.Ти ниси више моја земњс коју сам волео...Срамота

sone

20.09.2015. 11:04

@Дарко Тот - Vrlo glup komentar jer ti nije Srbija kriva vec njeni gradjani,a i ti medju njima, sto su dopustili da postane ovakva.Sta si u svom zivotu ucinio da bi smo mi postali bolje drustvo,da nama ne vladaju lopovi i izdajnici?I Srbija ti za to kriva?

VukSan

20.09.2015. 11:31

@Дарко Тот - Uvaženi ,,Darko Tot'', veruj mi, ovo zaista nema u suštini veze sa velikom, možda čak dominantnom većinom građana. Ovako agresivno eksponiranje bilo kakve seksualnosti neukusno je i skrnavi privatnost i dostojanstvo svakog čoveka zapravo. Ali, ŠTA NAS i KO PITA? Donald Tramp je iz hira ukinuo privatnost i Veliki brat skrnavi i uništava sve što mu dođe pod ruku. Bez da smo menjali mesto življenja promenili smo za poslednje 23 godine čak 4 države! Ponovo: ,,ŠTA NAS i KO PITA?!''

Dzo

20.09.2015. 11:37

@Дарко Тот - Stidljivko, pakuj se i pravac Sirija. Tamo vladaju zakoni koji ti odgovaraju

Дарко Тот

20.09.2015. 16:23

@Дарко Тот - DZO.Pa za razliku od Srbije,tamo se ovakva nakaradnost ne desava...Ne dopusta to Asad...zato i hoce da ga uniste...Sramota...Rusija to najbolje resava...zabrana 99 godina

Дарко Тот

20.09.2015. 16:24

@Дарко Тот - SONE,kakvo bolje drustvo...Pa takvi petooktobarci kao ti su nas i doveli do ovog zla....

Nikolas

20.09.2015. 10:30

Zapanjen sam! Ustanete u nedelju ujutru da bi ste komentarisali nesto sto vas kao ne zanima, svrbi vas u gacama mnoga ali ne smete da priznate . ha ha ha

dzoniba

20.09.2015. 10:44

@Nikolas - Kao sav radan svet koji ustaje rano ne samo radnim danima....a drugo ako ne zelis da ucestvujes u diskusiju koja je otvorena za sve idi "prosetaj" malo...smiri se

MOРАВАЦ

20.09.2015. 11:02

@Nikolas - Ušlo je neko zlo u tebe Nikolas ili Nikolina ne znam kako ti je draze,vidim da si frustiran i da te je ostavio decko,iskreno zao mi je zbog toga,ima jedna baba kod mene u selu uterava dobro a isterava zlo iz tebe...ništa neće da te boli...

Cepac

20.09.2015. 11:33

@Nikolas - Neki od nas su ustali da pokose travu, urade nesto posla sto im je ostalo iako je nedelja, srede kucu, doruckuju. Onda su seli da popiju kafu uz Novosti i videli ovu sramotu. A ti majstore nadji posao i nemoj da spavas do podne pa ces videti koliko ce te zanimati parade ponosa,transa,pedofilije i ostalih.

Francesco

20.09.2015. 12:52

@Nikolas - Kažeš ne zanima me. Silom prilika me zanima. Slušaj, komarac je mali i beznačajan ali hajde probaj da ga ignorišeš kada ti zuji oko glave. Zna se i šta je najbolji lek protiv zujanja komaraca, jedini problem su fleke.

вук

20.09.2015. 10:31

Реаговаћемо муњевито и у складу са законом да заштитимо безбедност наших грађана на Косову и Метохији. Јел' тако, ''докторе'' Стефановићу?

Ђорђе.П.Адама Првог

20.09.2015. 12:28

@вук - Сврби ме то што нисам јутрос могао да одем до храма св.Марка уобичајеним улицама,него сам морао да кружим и да се убеђујем са онима који нису ОДАВДЕ и којих је БАШ БРИГА што ја хоћу да будем на недељњој литургији.А да ли је то у ГАЧАМА или у глави погоди из ТРИ ПУТА.

Guy

20.09.2015. 10:35

МУП апелује да се уздржимо од насиља... Ми, који доживљавамо ментално насиље, бомбардовани порукама о угрожености оних за које нисмо ни знали шта раде у мраку док нису окупирали медије и изашли на улице, подржани од пропалих естрадних уметника и послушних и корумпираних политичара, тражећи "своја права"! И тиме свесно и намерно, са одређеним циљем, изазивајући револт "обичних" грађана.

Goll_dekat

20.09.2015. 10:37

Тужни скупе тужних људи! Са поносом вам кажем да вас се скупа са полицијом жандармеријом и целим државним апаратом ГАДИМ!

nikola

20.09.2015. 10:46

tiranija! vuciceva demostracija sile ima samo jedan cilj da ubuduce obeshrabi sve one koji bi uskoro rusili vlast.

Francesco

20.09.2015. 12:49

@Josip - Samo vi hrvati nemojte da mi držite moralne propovedi. Vi ste pokazali ko ste i šta ste, bolje mi je puna kuća sinova peškira nego jedan 'rvat.

Besposlen

20.09.2015. 13:11

@Josip - Eto oni se ponose, a normalan čovek mora danas da sklanja decu da ne gledaju ovo što niko normalan ne želi da vidi! Zašto nisu lepo otišli na Avalu i paradirali koliko im volja, ne bi im trebalo ovoliko obezbeđenje i oklopna vozila!

Дарко Тот

20.09.2015. 11:05

Да ли се крши моје грађанско право када ми намећу да за педере кажем геј???

Mudrivoje Znanic

20.09.2015. 11:07

Ekstra! Znachi ne jedan nego dwa performansa u Bägischu danas. Biche prawi spektakl. Pa owo nema ni u Swedia bräää. Watch us now EU ;-)

Darak

20.09.2015. 11:11

Iako pozivani da se pridruže Paradi ponosa, organizatori Ponosa trans osoba kažu da organizuju zasebni skup jer im dolaze "gosti u kuću", a tada je nekulturno ići po komšiliku. On je naglasio da je Srbija ozbiljna država koja nikom neće dozvoliti da se razbija i pali grad ili da neko bude povređen kamenicama i da je zato odlučeno da se Prada održi. НИЂЕ ВЕЗЕ

Patriota No1

20.09.2015. 11:12

Jadno,tuzno,odvratno,sta je sa mojom Srbijom,i ona je postala tuzna i bolesna,gospodo iz SNS sram vas bilo,podnesite ostavke i idite iz Srbije,pa u Nemackoj gledajte i setajte sa nesrecnicima!!!!!Jadno

politicki slabici pokazuju svoju meru

20.09.2015. 11:15

Bez obzira na kakvu od opcija kroz proces zivota osoba prihvati. Nemora da znaci ako si homoseksualac da si "izvinite me na izrazu ut o vreme dok bio sam u Jugoslaviji imalo je neko drugo znacenje, peder od coveka. I dalje tvrdim da samoproglaseni politicari a ocito revolucionari nisu utrosili ni gram politike da stvore platformu demokratije i prihvatimo sebe onakve kakvi jesmo. Has droga i rock 'roll ne moze da promene merljivu vrednost srpske politike.

zoofil

20.09.2015. 11:20

A kome ja da se obratim za diskriminaciju?Vec neko vreme zivim u sretnoj ljubavi sa mojom kozicom Belkom i hocu javno da pokazujem tu svoju ljubav,ali me malopre najurise gejevi,uz pomoc policije,,nisu nam dali da se i mi prikljucimo paradi,moja draga i ja.Posto znam da ima jos ljudi sa ovakvom seksualnom orijentacijom zahtevam odrzavanje posebne parade za sve iskrene ljubitelje zivotinja.Za predstavnike vlasti koji bi podrzali ovakvu paradu obezbedicemo i prevoz,neku mazgicu na celu kolone

Americka Pita

20.09.2015. 11:24

Vodimo Ljubav a ne Rat, postovane Dame i Gospodo, Srbske Sestre i Srbska Braco...Pozdravimo ovaj Velicanstveni Dan Tolerancije , Solidarnosti i Nemrznje....

КИР СРБИН

20.09.2015. 14:08

@Americka Pita - Па води љубав ко ти брани, али чисто сумњам да би се намести неком од данашњих шетача. Јак си на језику, буди јак и на д елу.

Darak

20.09.2015. 11:27

Данас у ТрансГејграду неће бити могућ приступ центру града, осим без одговарајуће пропушнице, грађани се могу некако пробити спуштених гаћа, уколико им их власт порезом на свашта исте већ није скинула, полиција ће бити богато награђена недељним викенд дневницама, а гузичари ће весело шетати трагајући за решењима својих проблема. Какав диван дан у земљи Сврбији...

Раца

20.09.2015. 11:30

Проблем је у томе што дотични, који апелују против насиља у ствари не виде да они сами врше насиље над већиним нормалних људи, а да зло буде горе у томе их подржава и полиција.

drug chabor

20.09.2015. 11:31

kuca gori temelji se ruse a gospodin prvi ministar sa svitom organizuje piknik

sava savanovic(prvi srpski vampir)

20.09.2015. 11:33

kada malo bolje covek razmisli pa neka i setaju dosta su bre bili tabani od kultivisanih seljak!vecina koji ostavljaju komentare najverovatnije da su skriveni homici pa si lupaju minuse!licno meni homici ne smetaju svako ima svoj zivot!

Cepac

20.09.2015. 11:35

I zbog toga sto policija sada cuva njih moj kum je morao da ide na Kosovo zbog izbeglica.

Razocaran

20.09.2015. 11:40

Nadam se da ce danas pasti neka jaka kisaa,da ljudima usevi ne propadnu i da sramota ovog grada traje sto krace.

Јован

20.09.2015. 11:42

Чега се паметан стиди, будала се тиме дичи, ово је народна изрека за садашње стање у Србији. Садашња уцењена и издајничка власт је на све спремна само да испуни жеље "демократског запада, Е.У. на челу са Америком". Ово је највећа срамота државе Србије у њеној историји, вјероватно ће овом парадом увећати наталитет. Зашто влада Србије није организовала референдум по питању педера и осталог отпада друштва, па на основу тога организовала те срамне параде. Стидим се што сам Србин, боже имали те игде

Гето

20.09.2015. 11:45

Свугде у окружењу изводе се војне и полицијске вежбе, појачава се присуство снага реда на границама, постављају се зидови и бодљикава жица, а наша вила промаја бушна са свих страна, али зато је главни град претворен у казамат за србе здравог разума. И све то у недељу, после Свете Литургије. Каже, улице су затворене заштитним оградама. Са које стране ограде се данас посматра у овом зоолошком врту?

boško

20.09.2015. 11:53

Treba doneti zakon o zabrani gej ,trans i ostalih parada zauvek!!!!Jedva čekam sledeće izbore prvi idem da glasam u 7 ujutru a glasaću protiv NAZADNJAKA!!!

Dinarska divizija

20.09.2015. 12:09

Evo jedno konkretno pitanje za bivše glasače SRS-a, a potonje glasače SNS-a.Da li ste glasali za ovo reklamiranje zla i bolesti, da li ste glasali za "promenu svesti", da li ste glasali za hiljade migranata u Srbiji, da li ste glasali za bezglavo hrlenje u polumrtvu EU, da li ste glasali za Srbiju bez vere, bez vojske, bez časati, bez obraza, da li ste...

Медвед

20.09.2015. 12:13

Објавите сваки пети коментар, толико о слободи говора у мајчици Србији. Али, зато сте нас подробно обавестили о сваком кораку ове заједнице иза ограда и кордона наших специјалаца, жандармерије, ватрогасаца, граничара, безбедњака и других служби које сада нису на својим радним местима, тамо где треба да буду да би штитили мајчицу Србију, већ хонорарно "раде" ову манифестацију.

darko

20.09.2015. 12:16

Vučiću što tako ne zaštitiš Srbe na Kosovu? Sramota je kako sramotiš Srbiju! Molim vas objavite komentar nemojte kriti komentare protiv Vučića!

Бата

20.09.2015. 12:22

А где се деде моjе право да кажем и покажем да мрзим педере .

Ramb

20.09.2015. 12:22

Добар наслов. "Парад поноса" на руском значи "парада пролива". Српски је генијалан језик.

Borcanac

20.09.2015. 12:28

Uzas i sramota!Sve ih treba oterati iz zemlje kao i one koji su im ovo dozvolili.

Bog,Srbija pa tek onda Ja !!!

20.09.2015. 12:33

Nego gde se dede Seki sa onih 5000 cetnika da razjuri pedera?Ni njega a ni cetnika u Beogradu.Samo setaju pederi i oni jadnici koji nemaju prevoz da idu tamo gde su planirali,pa ta setnja izgleda masovnija nego sto jeste.A i Mali(malecki,ovolicki)salje "lepu"sliku o Beogradu u svet.Neka mu je na cast.

вук

20.09.2015. 12:33

Страдија (или можда адекватније - Содомија) на добром путу...

Вук-ЋИРИЛИЦА

20.09.2015. 12:34

Содома и Гомора. Како радили тако нам бог помогао.

Darak

20.09.2015. 12:37

Народе сербски ПОНОСНО плати полицију... јер у складу са нашим даљим напредовањем ка ЕУ ваљаће нам ова ПАРАДА поНОСА.

Pera

20.09.2015. 12:38

@ - Za svaku pohvalu je sto su i neki politicari podrzali Prajd a posebno Ceda Jovanovic koji se vrlo brzo oporavio i resio zdrsvstvenih problema kada juce nije mogao da odgovara na novinarska pitanja o drzavnoj psenici koja je dobila noge iz silosa njegove zene

jo

20.09.2015. 12:38

Ne znam što ovim izrodima uopšte poklanjate pažnju? Treba ih ignorisati svakodnevno, u životu, u svakoj prilici. Pisao bih još, ali gade mi se, moram povraćati.

Mileva

20.09.2015. 12:40

A sta ej sa egzibicionistima?! Znate li vi ljudi koliko egzibicionista ima samo u Beogradu?Jako puno...Pa valjda i ti ljudi imaju svoja prava - i pravo na paradu!!!

Lazar Vučković

20.09.2015. 12:42

Šta nam sve još ovi sa zapada neće poturiti a mi moramo oberučke prihvatiti...E moj Beograde šta dožive ...Svaka čast i Rusima i Kinezima,oni to po kratkom postupku,u sanatorijume i ludare pa vi budite i transformersi ili što god želite

Dexter

20.09.2015. 12:45

Jedini dosadniji od gay aktivista su huligani koji ih maltretiraju. U ime ljudi sa svakodnevnim problemima, zamolio bih i jedne i druge da olade malo.

Gojko

20.09.2015. 12:53

Turistichka Organizacija Srbije sad moze da napravi novi slogan -Dobrodoshli u Srbiju,zemlju pedera i lezbejki.

Lucifer

20.09.2015. 12:56

to, a ja utovario drva, sad cu napravim kajganu, mozda zveknem jedno pivce. A vi, kako te?

Dejan S

20.09.2015. 13:00

Objasnite mi ovo: Zar tim homoseksualcima nije dovoljno što imaju pravo da to budu nego još mora to da se promoviše i nameće kao društveno požejno ponašanje?oni nas terorišu i napadaju na naša čula zato što smo mi hetero, ja se osjećam ugroženim kad vidimm da oni kao po prirodi nastrani imaju svoju paradu a mi od Boga normalni nemamo, žailćemo se državi koje sve manje ima.

Ej...

21.09.2015. 07:57

@Dejan S - Deki, Deki, mali deki....Zar ne znaš da je nauka odavno utrvdila da u svima vama kojima napadate gej Populaciju čuči upravo gej?

СМОКИ

20.09.2015. 13:00

Занима ме да ли је то Србија постала ПЕДЕРСКА држава и КОЈИ је то мамлаз који од часног и поносног народа прави болесне и малоумне ГЕЈ популације. Заболе ме чисто сваки део тела за мишљење ЕУРОПСКИХ кретена. Да ли је и наша полиција постала ГЕЈ удружење и да ли је то потомак славног војводе МИШИЋА опљачкао државу и нанео зло овом народу када је ухапшен. Да ли су новости лист нормалних грађана или су део изопаченог државног апарата за уништење нормалних преосталих Срба? Смеју ли објавити ткст?

Cvrle

20.09.2015. 13:05

Meni ne smetaju. Siguran sam da nije prenosno pa nek seta ko i kako hoce. I juce su neki setali , nije me interesovalo pa nisam ni gledao... Veci problem ovog drustva su slepci u fantomkama :(

мика

20.09.2015. 13:10

Градоначелник Београда Синиша Мали,изјављује да (педерска) "парада поноса", шаље у свет " лепу слику о Београду ". Господине Синиша, ако стварно мислиш ово што си изјавио, баш си мали!!

SNS - Beograd

20.09.2015. 13:13

Poručujemo svim gradjanima, da mogu slobodno da dodju, ako to žele, jer ne preti nikakva opasnost i sve je u najboljem redu, dobro je raspoloženje svih učesnika Prajda i jako je lepa atmosvera! Srbija je sada Evropski grad!

КИР СРБИН

20.09.2015. 14:00

@SNS - Beograd - Ниси пуно погрешио-ла: "Србија је сада Европски град". Збогом ДДРЖАВО СРБИЈО.

тт

20.09.2015. 13:16

што би рекли неки издајници "живимо никад боље"

Putnik

20.09.2015. 13:17

Pa dali je moguce da u Srbiji ima toliko pedera? Ukljucujuci i ljudee iz rijaliti je ogroman broj nemoralnog naroda. Ovakvim tempom ovoga drustva, i ovakve politike, Srbski narod ce bzo nestati. Ovo je vreme za razmisljanje, kako spasiti Srbiju od ovih nemoralista i nezrelih politicara.

Aleksandar

20.09.2015. 13:18

Није у реду. Шта ће икоме парада поноса на основу сексуалног опредељења?! Чиме се дичиш, имаш сексуални однос?!

Mudri

20.09.2015. 13:19

od kad je ovo hiljadu ljudi?smanjila us ambasada budzet za pedere pa dali njima 200 po 50 dolara i to je to

berislav

20.09.2015. 13:24

Občna američka parada sa američkim ambasodorom u prvom planu. To nema nikakve veze sa nekim pravima marginalne skupine, već je to javno iskazivanje američke moći na beogradskim ulicama i ponižavanje Beograda i Srbije zajedno. Srpski političari izgleda da moraju slušati američke naredbe. Ovu paradu smatram isključivo kao pokazivanje američke dominacije, a nikako neko iskazivanje prava marginalnih seksualnih manjina. Sledeći put organizirajte paradu na nekom stadionu, troškovi su jeftiniji.

gvatemala

20.09.2015. 14:17

@berislav - ...tako je - bas me briga za njihova seksualna usmerenja - smeta mi sto su strani placenici i lepo si napisao - cilj im je da ponizavaju srbiju -

glupost unistila

20.09.2015. 13:56

@Dejan Bajic - Unistio si ti srpstvo kad si praznoglav glasao za Slobu i Seselja cuvare komunizma i korupcije. Da si glasao za Antu Markovica i Vuka, danas bi prosecna plata bila 1000evra, 100 000 Srba zivo a srpske novorodjene dece pola miliona vise. Juga jaka konfederacija i Srbija u EU.

Утеривач

20.09.2015. 15:57

@Dejan Bajic - Није се Србија наоружавала шверцом мађарског оружија за "демократске изборе" ? Словенија и Хрватска упале у платни промет СФРЈ па оптужиле Србију? Куповале сировине у Србији по "друштвеном споразуму" а продавале нам робу по "тржишној вредности", "малогранични промет" у Словенији захватао пола Словеније па нам ту шверцовану робу продавали као своју. Кад је Србија дошла наред за помоћ из савезног фонда, он укинут Све то си заборавио? Није социјализам био проблем него међусобно подкрадање

Aleksandar

20.09.2015. 16:13

@Dejan Bajic - Ma svi bi bili milioneri, samo da smo glasali za lopove slične Vuku i tebi, takve gledamo od 2000. Mada, tu priču možeš da prodaš kao odličnu bajku, ali samo deci do 3 godine,.

Drnda

20.09.2015. 13:30

stalno grešimo,samo ih treba ignorisati,bez kamera,novinara,policije,prolaznika ,neće više ni tražiti paradu i mi smo pobedili

Rade

20.09.2015. 13:35

Slazem se, od danas moj glas ide Seselju....ovo nije Srbija kakvu zelim, ovo nije moja domovina vise zahvaljujuci vladajucoj koaliciji....ne zelim u Evropu ne zelim pedere zelim normalan zivot i da se zna ko je musko a ko zensko, da zivimo od nasih proizvoda da poboljsamo nasu proizvodnju da zaposlimo nase ljude a ne lopove koji pokradose sve sto valja i vracaju nas samo unazad.....Bio sam jako za Vucica ali vidim da to nije bio dobar izbor...

Pera

20.09.2015. 14:13

@Rade - Da zivimo kao severna Koreja. Rade, 90% Srba bi pre tebe izbacilo iz Srbije nego zivilo ko zadnji misevi radi "tvojih pedera". Odrasti dete.

Александар

20.09.2015. 14:59

@Rade - Тако је! Доста нас плаше разни ликови неком реториком како ћемо да постанемо С. Кореја ако не прихватимо педере. Нисмо ми инфантилни па да не умемо да стварамо сами своју судбину. Сви за СРС!

ХЕРЦЕГОВАЦ

20.09.2015. 17:07

@Rade - Перице, пошто си тако оријентисан на економију и пристајеш на све да не бисмо живјели као Сјеверна Кореја, предлажем ти да и ти пређеш у гејеве ако већ ниси, прича се да је нјихов лоби у свијету много јак финансијски, има да те финансирају само тако! Живјећеш као Швеђанин! За узврат знаш шта ти је чинити, али шта има везе, све за пун новчаник и пун стомак! :)

Misko

20.09.2015. 13:37

Ha ha ha! Jedino je Kirbi u pravu, ophodite se prema pripadnicima lgbt kao prema migrantima. Znaci po rucak, registracija i besplatan prevoz ka zapadnoj Evropi, gde im je i mesto!!! Svaka Vam cast g.Kirbi!!!

Ivan

20.09.2015. 13:39

Gledam ovog nesrećnika koji pokušava da locira pol gore ili dole. Ne, dragi moj, pol je u svakoj ćeliji tvog tela, a ti možeš da amputiraš sebi nešto ili da zamisliš da si marsovac, drvo ili kometa, ali ti ipak ostaješ ono što poslednja dva hromozoma u svakoj ćeliji tvog tela kažu. A ako voliš da živiš u neskladu sa time, što je tvoje pravo, rezultat je obično komedija, u ovom slučaju tragikomedija. Nema te šminke koja će sakriti muške crte lica, ramena i velike šake.

Nikolas

20.09.2015. 15:15

@Ivan - Mnoge zene,rodjene kao zene imaju i velike sake i grube crte lica i siroka ramena. Imao sam jednu rodjaku u familiji,nije mogla da nadje obucu za sebe,imala je stopala veca od svakog muskarca,zato ne lupetaj! Neka svako uziva u onome sto ga cini srecnim dok ne ugrozava drugog

Медвед

20.09.2015. 13:41

Трећи покушај да оставим коментар. Ниједном нисам кршио услове и правила коментарисања. Са њихове стране ограде и иза кордона, тих стотинак људи сигурно обузима осећај моћи док гледају главни град са два милиона становника, затворених у куће и уплашених за будућност својих породица.

vazno objasnjenje

20.09.2015. 13:42

Ono sto coveku donosi zadovoljstvo je dobro, a ono sto mu donosi patnju je rdjavo. Sve vreme objasnjavamo culnu sklonost individe.

vazno objasnjenje

20.09.2015. 15:35

@vazno objasnjenje - Kristijan brate da se ne zalecemo! Volim zene. Za sve ostalo se slazemo.

Lezbijenka nego dali podrzavas vlast ili vladavinu prava!?

20.09.2015. 16:38

@vazno objasnjenje - To da volis zene ne objasnjava nista.

vazno objasnjenje

20.09.2015. 17:19

@vazno objasnjenje - Pa dobro, ako se musko lepo nasminka, onda moze biti malko gusto. HE HE!

Србенда!

20.09.2015. 14:02

Које уништавање срба. Значи од писма, до културе, традиције, религије и језика. Не знам шта овај леп пар на слици око 12 сати. Латиница, западне вредности, вероватно имају и против српског језика , традиције, кутлуре , религије. Ово срби нису. Лепо што кирби воли да обилази зграду генералштаба

srdjan

20.09.2015. 15:11

@Србенда! - Hajde prvo priupitaj Pahomija i Kacavendu o tradiciji,moralu,religiji . .

NikolaBG

20.09.2015. 14:04

Prestanimo da placamo porez policiji koja je protiv svog naroda. Neka ih izdrzvaju gejevski porezi pa da vidimo da li ce uspeti da otkupe 500 policaja ,a ne 5000

SOFIA

20.09.2015. 14:32

Objasnite narodu koji nema za hleba odakle organizatorima pare da plate obezbedjenje i sve ostale troskove.Sramota nevidjena za sta drzava daje narodne pare a za bolesne i stare nema,crno zlo se nadvilo nad Srbijom al valda Bog sve vidi pa da kazni onog tko sve ovo radi sa nasom lepom Srbijom,

Maki

20.09.2015. 15:08

@SOFIA - Prvo, hrisanski Bog ne kaznjava,da si zaista vernica to bi znala. Drugo,ako vec hoces da kazni,neka kazni po redu. Prvo one koji govore u njegovo ima i zive u nevidjenom luksuzu daok narod skapav od gladi!!!

sloba

20.09.2015. 16:13

@SOFIA - A zasto bi Bog trebalo da ih kazni? Da li ti mislis da Bog treba da bude veci Srbin od Srba? Ruski ambasador je to vama lepo objasnio, ali ili se vi pravite ludi ili ste malo priglupi, ko ce ga znati.

Мајк Тајсон

20.09.2015. 16:41

@SOFIA - Управо тако, нико БРЕ не пита `окле ПАРЕ рођаци !!! Колике су плате, великих хуманиста и заштитника људских права ??? Где су ти рођаци, када кољу српску децу на КОСМЕТУ, повратнике у КРАЈИНИ, како нико да бекне за тим мученицима, где је ''морална громада'' Биљана Србљановић ??? На крају позивам све ''ПИВОПИЈЕ'' сутра у 09.00 код споменика ''књаза Михајла'' да се окупимо и шетамо градом са лименкама у рукама, јер не смемо да носимо стаклене флаше, јер су нам угрожена људска и грађанска права !!!

Марко

20.09.2015. 14:45

Хаха баш је права, са 10000 полицајаца, хеликоптерима, оклопним возилима..

S

20.09.2015. 14:57

Ako zelite da vas ljudi sve vise i vise mrze samo pravite ove setnje pa cete daleko dogurati... I jos nesto bolje da ste ove pare koje su kostale drzavu dale za obnovu od poplava i ili eventualno nekom selu koje za divno cudo jos zivi da se kanalizacija uvede ili put napravi! I jos nesto sve sam vise protiv vasih parada, muka mi je vise od vas i od toga da mi se grad pretvara u ratnu zonu!!!

SV

20.09.2015. 14:58

Dosta putao sam pisao po novinama, ali nikako da izdje bilo gde moj komentar. Medicina ima svoja objasnjenja, ali zakoni koji postoje na nebu derugacije su prirode. Nemoj te, molim vas, da trazimo sada izbore, da li da se odrzava Parada ponosa ili ne. Demokratija to sigurno nije sa brdo policajca i nekoliko ljudi koji skandiraju sa zastavama. Moj odgovor je jasan, NE, ali pridrzama se toga da takvu vrstu izopacenja ili delikvencije treba leciti i izleciti. Duhovnost i poboznost kao preventiva.

Александар

20.09.2015. 15:01

Уа за Србију! Људи још увек не живе у домету људског достојанства, а ви их терате да гледају хомосе на улицама. Срамота!

Op Ozi Cija

20.09.2015. 15:05

Zelim da se zahvalim ovim koji se ponose. svojom bolescu sto su trazili da policija izoluje njihovu povorku. Zahvalnost policiji sto je tu povorku izolovala i nije dopustila da napusti dozvoljenu marsrutu. Izolacija bolesti i bolesnika je vrlo bitna u zastiti zdravlja naroda.

Аца

20.09.2015. 15:05

Имам 3 нова утиска читајући чланак: 1) Србљановићка - Црни хумор; 2)"Ако вам се нешто не свиђа не можете разбијати град и тући се са полицијом" - Они хоће да разбију педерчиће а не град; 3)"Србија је озбиљна земља у којој нико не сме да малтретира друге" - Малтретирају они 99% нормалног народа. Узевши претходно у обзир - Малтретирате ви и ваша полиција све нас!

Darak

20.09.2015. 15:06

Више има ових назови политичара и званичника него учесника, али зато што има полиције, можда се спремају за неки нови 5 октобар.

Patriota

20.09.2015. 15:10

Vaaaauuu ljudi moji zasto samo cutimo....Ovi isti policajci su kod Valjeva rusili Srpsku svetinju,ovde stite ove poremecene,ok,kazu oni samo rade svoj posao,pa daj da onda guramo dalje,ko je taj koji im naredjuje,daj da njega menjamo,mislim da svi znamo ko je taj,pa dokle vise da cekamo,kad nas sve rasproda,sa svih strana nas buse....

goce

20.09.2015. 19:03

@Patriota - "Patrioto" nije policija rušila manastir kod Vajjeva, već je SPC 2003 god. u zamenu za taj manstir dobila drugo zemjište da bi Valjevo i okolina rešilo problem sa vodom Ipak mi je žao tog manastira iz 14 veka, retko ko ima takve svetinje. E sad drugo je pitanje što onima koji se protive to neko nije lepo objasnio i rekao za dil između SPC i države.

Darak

21.09.2015. 00:34

@Patriota - Јел на том другом земљишту постоји грађевина из 14 века? Можда има тога као и храстова... Од тога би свака нормална земља направила атракцију, кога брига ко са ким прави дил, да није тренд сравнити све старије од Америке? Не капирам?! И шта је сад с том водом?

darak II

22.09.2015. 07:42

@Patriota - svaka normalna zemlja rešava probleme građana. voda je bitnija od spomenika za koji nisi ni znao do juče. uostalom crkva je pristala na to. nije nikom oteto.

Pedja86SRB

20.09.2015. 15:22

Sledecom paradom ce se setati i pedofili....danas me je sramota sto sam Srbin...da li postoji dovoljno jak covek koji ce imati hrabrosti i reci NE evropskoj uniji i zapadu...Dok nam albamci polako deo po deo uzimaju Kosovo i donji deo Srbije,policajci cuvaju bolesne ljude umesto da rade nesto ozbiljno...E moja Srbijo sta si docekala...:'(

Aca

20.09.2015. 15:26

Kako ne shvataju da ih posle svake parade narod sve vise mrzi,nikad nece biti prihvaceni u ovoj zemlji,najbolje bi bill da odu odavde.

Канцелар

20.09.2015. 15:30

Крајње је време да десница уђе у парламент.Од данас имате још једног гласача!!Ово силовање Србије на свим фронтовима мора да престане.Поздрав свим нормалним људима у нашој јединој Србији!!

Perakojot

20.09.2015. 15:50

Bez uvrede svima ovde koj su ostavili kometare, ali prvo jako je mali broj u Srbiji pravih Srba a narod pati dok vlast praznu slamu mlati,moze da se napise cela knjiga i stvarim u drzavi i ne bi vredelo nista ali ima poslovica koja objanjsnjav sve a to je kad se digne kuka i motika sve se menja.Ne treba neka velika filozofija pitanje je naroda i nista vise,zali boze kad ljudi koj su na vlasti prodaju svoj narod a jos je gore kad narod neume da. kaze ne vise.

M.Mila

20.09.2015. 15:55

Kako jedan koment rece NIJA SRBIJA VUCICEVA (!)-->nije jer mu nije babo ostavio vec je naroda Srbije. Druzenje sa USA -nasim okupatorem je bacanje BALEGE u lice naroda Srbije a pederi su sitnica u poredenju sta nama "dramaticno uspesni" odnosi sa njima donose podrivajuci temelje i korene suverene Srbije.

Toluca

20.09.2015. 16:06

Nemam nista protiv njih. Svako ima prava da pravi od svog zivota sta zeli. Cime se pametan stidi, time se budala ponosi. Da je bog hteo, ne bi napravio Adama i Evu, nego Adama i Stevu??!! Samo nije mi jasno jedna stvar: Ovo je bila Parada ponosa??? Sta ce gradonacelnik Beograda, Gdin. SInisa Mali ovde??? Da nije presao u Gdje.??? Bavimo se nekim stvarima, a narod ... Ma ko pita narod!! Beograda je otvoreni grad, gde građani ne prihvataju nikakvu diskriminaciju...", rekao je gradonačelnik!!! LAZE

Република Српска

20.09.2015. 16:12

Београд је сада директни наследник Содоме и Гоморе

djura cvorovic

20.09.2015. 18:56

@Република Српска - sto onda dolazite u njega?ostani tamo u glamocu,foci..daleko ti lepa kuca,nije da si nam preko potreban

djura cvorovic

20.09.2015. 18:55

@M.Mila - ti stvarno imas pamcenje kao zlatna ribica,jedan krug u akvarijumu,seseljeva ekipa je na vlasti a i secamo se onih nesrecnih godina kada je on bio na vlasti,parade gladi bile svaki dan ispred samoposluga dok se ceka hleb

slobo

20.09.2015. 16:13

Njih nekoliko stotina terorizira milione ljudi???,ko može da kaže da je to normalno?

sloba

20.09.2015. 16:16

Ovo je definitivno losa vest. Ne samo zbog napustanja tradicionalnih vrednosti i uvlacenja Evropi, vec i zato sto se udaljavamo od ruskim stavova po tom pitanju. Mi smo neki gadan izdajnicki soj.

Tadeus

20.09.2015. 16:21

Lazu se medjusobno, nas ne mogu: Prva prava parada! To je njima parada, ona prava. Nasmejani, a u dusi frustrirani: znaju da u Srbiji nikada nece imati pravu paradu.Grad pod opsadnim stanjem,kordoni policije,borbena kola, vodeni topovi, pripremljen suzavac, Hitna pomoc i helikopteri cekaju kad ce biti potrebni...Nigde u svetu nema takvih parada,znaju oni to vrlo dobro pa otud i njihova ogorcenost.Da salju slike u svet mogli su i sa bilo kog stadiona kruzeci atletskom stazom, bilo bi jeftinije.

kataklinger

20.09.2015. 17:10

@Tadeus - mogli su i sve da nas isele na par dana, da bi se ovi slobodno prosetali gradom. par stotina likova smara i terorise uz pomoc narodne milicije i ozne 1/4 drzave, i to se smatra pozeljnim. nista nikad na silu nije zazivelo, pa nece ni ovo. samo sebi prave losu reklamu, a promenom sistema mogu bez potrebe u buducnosti ugroziti sami sebe, ukoliko tadasnja vlast ne bude htela koristiti javne resurse i novac poreskih obveznika radi promocije nekoliko isfrustriranih i sponzorisanih osoba.

IVANA -BO- RU

20.09.2015. 16:29

Svaka cast Vucicu i Vladi Srbije koja je omogucila da prajd prodje bez incidenata.To je prava slika, vecinske, moderne, evropske Srbije kojoj je tezio Zoran.Vucic sledi hrabro njegovu viziju..,Evropa nema alternativu, ziveo SNS!

Terminator

20.09.2015. 16:29

Ako je ljudima za utehu ,komentari preovladjuju sa osudom ovog terora drzave na pojedinca.Aparat drzave u funkciji da za narodne pare ugrozava normalan zivot normalnih ljudi.

miroslav

20.09.2015. 16:31

Odnos države i političara prema hetero osobama mora da se poboljša i vreme je da se stane na put svakodnevnoj diskriminaciji koju doživljavamo. Nadam se da će uskoro doći dan kada će malobrojni heteroseksualci, i oni koji to možda još uvek nisu priznali, moći slobodno da priznaju da vole suprotan pol, a da ne budu zbog toga označeni kao bolesnici. Ljudi se rađaju kao hetero, to nije njihov izbor ili opredeljenje.

srki

20.09.2015. 16:35

pa molim vas lepo, kakva je to policija koja ugrozava osnovn prava gradjana na slobodu kretanja i blokira pol Beograda zbog ove smesne manifestacije koja okuplja par desetina gradjana?Policija i vlast vrse nasilje nad gradjanima.

zabrinuti gradjanin

20.09.2015. 16:37

Svako ima pravo da se opredeli za sta zeli, mene interesuje koliko je meni, protiv moje volje,izvuceno iz dzepa, da bi se jedna takva cirkusijada odrzala, koliko kosta angazovanje MUP- a , Vlade i drugih organa , ne veruje da su to ovi "obespravljeni" narucili na svoj racun .

dno dna

20.09.2015. 16:44

Odlična vest! Bravo! Idemo dalje, moramo se prilagođavati stavovima EU . . . Nemačka ima zoološke vrtove za seks sa životinjama!

kataklinger

20.09.2015. 17:36

@dno dna - nemacka je imala i logore za unistavanje ljudi, i taj posao je izvanredno obavila. da je potrajalo jos par godina u Evropi ne bi bilo skoro nikog do njih.

e vidiš

22.09.2015. 07:39

@dno dna - zbog te nemačke i stotine hiljada srba izgubiše glavu a i milioni drugih. a ti bi zbog takvog komentara trebao da odgovraš, ako ništa jer je veličaanje fašizma i nacizma zabranjeno u srbiji. a trebalo bi zabraniti i upotrebu računara takvima kao što si ti.

misha

20.09.2015. 16:46

5000 policajaca cuva ni 1000 "ljudi", na paradi koja ne promovise nikakve vrednosti,...ovakva ludila moraju stati kad tad.... Da nije tuzno bilo bi smesno

Карлеуша Србљановић

20.09.2015. 21:21

@misha - Је л' ти овај податак од 1.000 људи са Пинк ТВ? Човече, једва да их је било 300, са министрима, амбасадорима и заборављеним "уметницима".

Mica Haubica

20.09.2015. 16:49

А kad šetaju ovi heterozavisnici od seksa? Mislim, stvarno sam ovisna . . . `oću moja pravaaaaaaaaa!

ranko75

20.09.2015. 16:50

Treba izabrati Seselja za predsednika, a dati mu Vucica za predsednika vlade,pa neka mu Seselj zabrani paradu. Ovo je terorisanje vecine od manjine, ja se iz Rusije ne vracam u Srbiju, za sada dolazim samo turisticki, a ako odemo u EU ja sve rasprodah i ostajem u Rusiji. Gadi mi se EU, njene zapadne "vrednosti", slugeranjstvo prema SAD, gade mi se nasi poltroni koji se podanicki odnose prema tudjem i unistavaju svoje.

ХЕРЦЕГОВАЦ

20.09.2015. 16:58

Какав народ таква држава и власт, а каква држава и власт такав и "понос"! На прошлим изборима народ је изабрао ову власт и ето вам је, сретно вам било! Само да напоменем, у парламенту нема ниједне странке која је против уласка Србије у ЕУ! Господо, тражили сте гледајте! Само напријед Србијо, одавно си кренула путем своје пропасти! Довели сте на власт Мајка Кирбија и ето вам га! Ко вам је сада крив?! Честитам Србијо, "европа" је и дефинитивно ушла у тебе, само још ти у "европу" да уђеш! :)

ranko75

20.09.2015. 18:14

@ХЕРЦЕГОВАЦ - Prijatelju mi smo moralno propali kao Buda kroz pocepane gace!

djaja

20.09.2015. 17:03

Ako je ovo setanje slobodno i ponosno setanje nebih voleo da setam slobodno. Nije nam Vucic kriv mi smo krivi mi smo njemu sve ovo dozvolili. Ja prvi medju vama koji sam glasao za njega zbog njegovog postenja. Dzaba postenje i dzaba jaka srbija ako izgubimo svoj identitet i svoj ponos.

Nick.cdn

20.09.2015. 17:44

Nemoj da optuzujemo zandarmeriju, oni su samo dobili naredjenje od Vucicevog ministra! Naravno da se mora dodvoravati nalogodavcima iz Vasingtona i Brisela ali bi Vucicu bilo mnogo pametnije da je ovaj novac potosio da popravi fasade na oronulim zgradama kao sto se vidi na jednoj od slika iznad policajaca. Sramna parada je legalizovana konacno zahvaljujuci nase marsalu Vucku!

ranko75

20.09.2015. 18:04

Treba da se vratim u Srbiju koja je izbacila na smece svoje vrednosti i na mesto njih uzela tudje smece?Treba da ucim dete da voli i brani ovakvu Srbiju?Moje dete je u mladalackom zanosu i pun ideala.Moram mu ovo pokazati kao i ovo da kod nas komanduje americki ambasador,da nicega od onoga cime se on u porivu patriotizma zanosi nema vise u Srbiji.Bice mu tesko da to prihvati,ali ja nemam pravo da ga drzim u zabludi,i da mu posavetujem da ne masta o povratku u Srbiju nego da ostanemo u Rusiji.

Бата

20.09.2015. 18:07

Ликуjте болесни умови . Идите у Европу са своjим правима . Пустите нас балканце да живимо по старим нормалним правилима . Поведите и све коjи вас подржаваjу . Узгред понос на руском значи пролив ..Ниjе далеко од истине .

Sokol

20.09.2015. 18:17

Bolje da ste cuvali granice Srbije a ne ovo! Ova parada danas nije bila potrebna.Srbija ima drugih problema.

djura cvorovic

20.09.2015. 18:52

gledajuci slike covek pomisli bilo ih je 10hiljada a u stvarnosti njih 300,gej populaciju srbije gledam kao i ove likove iz rijaliti souva,ne zanimaju me,ne zelim da slusam o njima, ali opet svaki dan me mediji bombarduju njima

Grof

20.09.2015. 19:13

Sve ih je manje i manje na "paradi", što je i razumljivo s obzirom da su i gejevi ljudi, pa gledaju kako sutra da zarade za leba umjesto da prave budale od sebe na ulici... sve ima svoje prioritete.

Mladen Šuvakov

20.09.2015. 19:32

sram te bilo imena i prezimena koje nosiš,žao mi je do neba što si poreklom srbin....a o izdaji većine građana od strane ove vlade nemam ništa posebno samo ono naj naj naj gore....

Milan

20.09.2015. 19:38

Egzibicionizam, egocentricnost i sablazan su glavni motivi ucesnika. Transparent "Moja prava i zahtjevi" a prava proizlaze iz duznosti i obaveza. Bitno je takodje za ucesnike okupirati sto vise glavne saobracajnice i pjesacke zone da bi u svojim glavama bili sto veci, vazniji i egocentricniji. Ah, da ne zaboravim kada ce biti sledeca manifestacija parade?

Косингас

20.09.2015. 20:20

Много правилнији назив за ову гнусну машкараду би био: парада политичких активиста! Овде није било "припадника лгбт популације". Било је политичких активиста из невладиних организација које добијају новац, и из буџета и из иностранства, за свој политички рад. Било је службеника из министарстава, владе и градске управе који су морали извршити наређење и појавити се овде под претњом отказа. И било је ових из страних амбасада који су све ово заправо и наредили да мора да се одржи.

Ingrid

21.09.2015. 11:04

@Косингас - Evo, ja sam pripadnik L u LGBT populaciji i bila sam na paradi. Nisam aktivista, niko mi nije platio, niko me nije naterao, izasla sam da jednom u zivotu prosetam ulicama svog grada drzeci devojku za ruku. I da je cmoknem koji put na istoj toj ulici, ne osvrcuci se oko sebe da nas slucajno neko ne bi video. I, sta cemo sad kad je tvoj komentar pao u vodu?

Косингас

21.09.2015. 15:58

@Косингас - Мој коментар не може пасти у воду тиме што ти, ког год пола да си, тврдиш да си био/ла на овим политичким манифестацијама а да ниси ничији активиста већ си "аутохтони" припадник лгбт! Ја могу овде написати да сам са планете Нибиру и да очекујем да сви који прочитају тај коментар поверују у то! Чак и да је истина што пишеш, и сама си свесна чињенице да сте ви прави лгбт били, у односу на укупан број учесника демонстрација, бројно на нивоу статистичке грешке у односу на оне који су били службено!

Grada

20.09.2015. 20:32

I onda je 3000 policajaca stitlo Grad od 300 ucesnika parade. Ljudi nisu mogli da prelaze ulicu odlaze u svoju radnju, itd. Zar I to nije neki obli diskriminacije, samo da bi pokazali svetu da I nase gej cvece mirise kao njihovo.

Kiza

20.09.2015. 20:53

mora li ceo grad da se blokira zbog ovih "normalnih"? organizujte im sledeci frik sou na nekoj livadi npr pasuljanske livade odlicne za ove "ponosne" da mi nenormalni mozemo da funkcionisemo...

Protivzakonito

20.09.2015. 20:58

Ove kao i prethodne smo imali vanredno stanje i policijski čas u Beogradu. Zna se kada se to uvodi i koji su razlozi. Nisu doneli nikakvu zakonsku odluku o ove 2 mere, ali su ih u potpunosti primenili. Znači da su državni organi delovali protivzakonito i protivustavno.

zorzy

20.09.2015. 22:16

Ko zna sta nas ceka sledece godine u ovo vreme? Evo, prodje i ovo zlo, i nikom nista. Tako je i najbolje kad vec mi ne mozemo tu nista. Ove godine su sve oci uprte u druge kolone tako da ove prajdovce niko nije ni primetio. A po svemu sudeci to njima i najteze pada. Potpuno ignorisanje.

Како "оженити" мушкарца?

20.09.2015. 22:38

Изјави један од њихових лидера да они због наслеђивања пензије траже право да ОЖЕНЕ свог партнера! А како то да "ожене" мушкарца? Не вреди ни да му обуку сукњу, опет није жена. Операција за промену пола? Ал' онда опет нису ништа урадили, није више брак педера. Обрни, окрени, најбоље је како је Бог (природа) рекао.

E pa

20.09.2015. 22:46

ranko75 dao sa vam minus! Zato što je takav defetizam mnogo štetniji od baljezgarija kojima pokušavaju da nas "preume"! Zato što je ljudsko poslanje da napravi svet po svojoj meri a ne da mu Kurte/Murte objašnjavaju da je crno belo i obratno. Ovde, u Srbiji, to se, još, nije primilo i verujem da i neće. A što se tiče ovih homo, trans i kakvih već osoba, mene to ništa, kad ih vidim, ne ljuti. Višemi je to, nekako, tužno.

SSF

21.09.2015. 04:10

Пажљиво сам прегледао многобројне фотографије. Слика не лаже - па тамо није било ни 200 хомосексуалаца (пре би се могло рећи стотињак) плус исто толико њихових душебрижника, заштитника и увлакача. И цео тај циркус за 100 људи. Више нас ништа не може изненадити.

Vikend turist

21.09.2015. 08:14

Ovi prosli ko na koncertu Karleuse... Nije ih vise od 250 :) Spremni su za cirkus...

ljiljana

21.09.2015. 09:52

Neka svrate na ovaj sajt i pogledaju koliko ljudi je stavilo minuse. To je mišljenje ljudi sa ovih prostora. Džabe se trude.

čiča

21.09.2015. 09:55

Jedina svetla tačka ove bruke i sramote su popovi koji okadiše grad i očistiše ga

Kole

21.09.2015. 10:04

Koga ovi ljudi uopste interesuju. Narod nema sta da jede, nema da plati struju ni grejanje. Ljudi umiru od gladi i bez lekova. Koga briga za parade. Mogu slobodno da prave paradu i sa marsovcima, zirafama i slonovima, nebitno je. Narod je izgubio svaku nadu.

čiča

21.09.2015. 11:18

@Kole - Ova parada se finansira iz budžeta države Srbije ,pa shodno tome je i ti plaćaš, ali zato će država Srbija smanjiti plate i penzije kako se homići ne bi uznemirili i loše osećali. Gade mi se i oni i svi koji ih podržavaju

Флавије Јовијан

21.09.2015. 16:07

@Kole - У потпуности те разумем, али мислим да због овога не треба гајити мржњу према лгбт-популацији! Верујем да они у овој фарси не узимају учешћа јер су одавно схватили да им развој догађаја не иде у прилог. Од ситуације да је већина грађана толерантна према њима, док су били дискретни, због агресивности коју испољавају политички активисти нво-лгбт плаћених да држе тензију око овог питања се дошло до ситације да су се сада већини грађана заиста згадили, и да се толерантност смањила.

dragoljub

21.09.2015. 16:01

penzioner sam i 6O% invalid sa penzijom iznad minimalne sto znaci da mi je od strane ove vlade umanjena penzija.Od ovako velike socijalno odgovorne vlade ali i javnih preduzeca te humanitarnih drustava ne mogu da dobijem cak ni nalepnicu za parkiranje invalida.Razmisljam hocu li se zimus ugrejati.Gledao sam juce koliko je para potroseno za malu grupu ljudi i slikanje stranih drzavljana i to je sramotno.Iskreno nije mi jasno ko im brani da se vole ali nemoj da se vole ne moj racun.

ana

21.09.2015. 18:02

@dragoljub - Imam isto mišljenje! Mom tati, poljoprivredniku, nisu isplatili obećane subvencije a ove nesreće čuvaju kordoni policajaca i nadleću ih helikopteri! Gospodo iz državnog vrha, na šta vama liči ovaj jadan narod?

građanin

22.09.2015. 07:32

@dragoljub - i oni su građani. pa i oni imaju pravo da se nešto i njihovih para potroši na njih. i oni rade. i uplaćuju porez.