АЂИЈУС НЕ ДА МЛАДИЋУ У БОЛНИЦУ: Терапија коју српски генерал прима не делује, из Хага тврде да пружају адекватно лечење

С. Ј. М.

17. 06. 2020. у 11:48

АЂИЈУС НЕ ДА МЛАДИЋУ У БОЛНИЦУ: Терапија коју српски генерал прима не делује, из Хага тврде да пружају адекватно лечење

Ратко Младић фото: EPA - MARTIN MEISSNER

Суд у Хагу не дозвољава да се тешко болесни српски генерал Ратко Младић пребаци на лечење у болницу

СУД у Хагу не дозвољава да се тешко болесни српски генерал Ратко Младић пребаци у болницу на лечење. Председник Механизма за кривичне судове Кармел Ађијус прихватио је мишљење секретара суда Олуфемија Елијаса да притворски лекари Младићу пружају адекватно лечење и потребну негу. Елијас је навео да се они консултују са специјалистима, да помно прате генералово стање и дају му одговарајуће лекове.

Ађијус је казао да у светлу информација које има може само да закључи да Младићева одбрана није доказала ниједну грешку у вези са медицинском негом која му се пружа. Додао је и да они по процедури имају право да улажу приговоре.

Очигледно је, међутим, да терапија коју генерал Младић прима не делује, јер му од операције бенигног тумора на дебелом цреву крајем марта константно опада хемоглобин. Према последњем извештају достављеном браниоцима пре две недеље, вредности хемоглобина су биле више него забрињавајуће - 4,4, а уобичајене вредности су између осам и 11. Генерал је, такође, потпуно малаксао, тешко се креће и тешко устаје.

С друге стране, браниоци тешко могу да укажу на конкретне грешке притворских лекара, зато што им они не достављају сву Младићеву здравствену документацију. А оно што им дају, како тврде, најчешће је непотпуно и са неколико недеља закашњења. Осим тога, сазнајемо, генералово здравствено стање је све лошије и лошије. У притвору су му само једном дали трансфузију крви због опадања хемоглобина, и то тек после неколико захтева бранилаца, а по препорукама српских и једног америчког лекара, који су прегледали поједине генералове налазе.

Браниоци већ месец дана траже да се Младић пребаци у болницу на испитивање, јер тим лекара специјалиста сумња да он има неко мало унутрашње крварење. Једино тиме, како сматрају, може да се објасни његов стални пад хемоглобина. Константно указују на то да Младића у притвору несавесно лече и да прикривају информације о његовом стварном здравственом стању, које је много лошије него пре операције.


РАЗОЧАРАНИ ИГНОРИСАЊЕМ

ОДЛУКА Кармела Ађијуса да Младић настави да се лечи у притвору оцењена је као безбобзирна и без имало слуха за спасавање његовог живота.

- Породица је разочарана оваквим приступом Ађијуса, којим он игнорише чињеницу да Ратко има озбиљан здравствени проблем и да мора у болницу - каже нам Дарко Младић. - Очигледно је да генералу није добро и да лекови које му дају не делују. Надамо се само да није опет случај када Ађијус показује да није непристрасан по питању Младића, због чега је и изузет из његовог жалбеног већа.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Gavrilo Princip

17.06.2020. 11:56

E moj Generale docekao si da te isporucuju najgori da bi ti sudili kojekakvi Maltezani i Afrikanci. Teska je muka nasu Srbiju pritisla.

Milorad Mihailovic

17.06.2020. 12:07

Ponasajuse, gore nego nacisti u 2,svetskom, R. Isto i, tu, nedozvoljavaju General, Adekvatno, lecenje, dabi sto, pre. Otiso Na onaj, svet,,,,,??!!!!!, Generale, nedajse, Srbi su, Uzvas

тодор

17.06.2020. 13:01

Нацистички Хашки трибунал и његове судије, шта од њих друго треба очекивати.

Hercegovac

17.06.2020. 14:39

General, najzaslužniji za uspostavljanje Republike Srpske, gonjen je baš od strane Srba kao zvijer i izručen onima koji su sve započeli i koji su nas bombardovali. Ti koji su ga gonili i odlučili da ga izruče sudu osnovanom da sudi Srbima i svim onima koji ne odgovaraju američkim interesima, uživaju i danas najveće privilegije, a narod u Srbiji je ćutao celo vreme čak i kad su im izručivali predsednika i heroje koji su branili Kosovo

bozidarzuza

18.06.2020. 20:45

Mnogi su Srbi u Hagu umrli zbog "adekvatnog"lečenja.SRAMOTA za tzv tribunal.