ГЕНЕРАЛ Миломир Савчић, председник Борачке организације Републике Српске и шеф истражног тима одбране др Радована Караџића, у изјави за "Новости" из Хага, каже да се први председник РС одлично држи после изрицања пресуде, да је потпуно свестан њеног временског, али и сваког другог аспекта.

Савчић, који је, како каже, цео дан био са др Караџићем, истиче да је занимљиво да је доста смиреније дочекао ову казну на доживотну робију од првостепене на четрдесет година затвора.

- Наравно да се не може рећи да је расположен, али је евидентна његова ментална и физичка снага да ни по коју цену не поклекне духом - каже Савчић. - Пред нама је указивање на неправду, а следи и тражење начина за правни лек. Јер, сигурни смо да предмет не може овако да се заврши.

Прочитајте још - КАРАЏИЋ ПОСЛЕ ПРЕСУДЕ ПОРУЧИО: Српски народ је победио, Хаг ми ништа не може; Поносно чувајмо Републику Српску (ВИДЕО)

Код др Караџића, напомиње Савчић, нема ни трагова беса, јер је овакву пресуду и очекивао, знајући све околности које су на то утицале, и јавно и тајно, и по устаљеној матрици против нашег народа и његових некадашњих највиших представника.

- Показао се и овога пута као снажна личност, достојан функције коју је обављао. Током суђења је првенствено бранио наш народ и његову највећу тековину Републику Српску, коју је свет оверио и потврдио за век и векова.

Иначе, члановима делегације у којој је био и Савчић, после посете Караџићу стизале су поруке да су "четничка копилад, да се чувају и да им је боље да се не враћају у БиХ".