Ово је масовна гробница у Ђаковици у којој су тела киднапованих и убијених Срба!

Д. ЗЕЧЕВИЋ

30. 04. 2018. у 21:31

Ово је масовна гробница у Ђаковици у којој су тела киднапованих и убијених Срба!

Фото: Приватна архива

Представници Еулекса, косовске полиције и Комисије за нестала лица Владе Србије две недеље истражују масовну гробницу на периферији Ђаковице у којој су до сада пронађене кости три особе
ЂАКОВИЦА - Годинама су тела киднапованих Срба трулила у смећу. Не само што су их киднаповали и зверски убили на правди Бога, већ су их бацали у сметлиште где су бацане животиње и други отпаци.

Овим речима из Удружења киднапованих и убијених Срба коментаришу откриће масовне гробнице на периферији Ђаковице где се, како сумњају, налазе посмртни остаци двадесетак киднапованих и убијених Срба. Из Удружења истичу да су постојање масовне гробнице на сметлишту и у шахти прекривреној бетоном открили Албанци јер је, како сматрају, или некоме прорадила свест, или нису више могли да подносе смрад који се ширио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОТКРИВЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ НАШИХ ОТЕТИХ СУНАРОДНИКА НА КИМ: Гробница код Ђаковице крије тела 20 Срба?

Из Удружења наглашавају да је коначно срушен зид албанског ћутања о постојању масовних гробница са телима убијених Срба и очекују судске процесе против киднапера, односно команданата “ОВК” који су, како истичу, одговорни за киднаповања и убиства невиних српских цивила.

- Већ пуних двадесет година наше породице чекају правду и зато се надамо да ће до 1. маја, када се навршава 20 година од првих отмица Срба на КиМ, Специјални суд за злочине “ОВК” коначно процесуирати одговорне за киднаповања и убиства Срба подизањем првих оптужница - истиче Сима Спасић, председник Удружења киднапованих и убијених Срба.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЂАКОВИЦА: Пронађени остаци најмање три особе,можда су српске жртве

Иначе, представници Еулекса, косовске полиције и Комисије за нестала лица Владе Србије већ две недеље истражују масовну гробницу на периферији Ђаковице у којој су до сада пронађене кости три особе. Истовремено, из Удружења киднапованих и убијених Срба истичу да имају дојава о постојању и других масовних гробница на КиМ.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Шатор

30.04.2018. 22:21

Гдје је Вокер. Требало би и нама нешто да нашкраба да би Руси могли милосрдно да бомбардују Тирану. А не би ни морао да измишља као у Рачку.

Gresni pop Milorad

30.04.2018. 23:11

Nazalost nestala lice su postala tema politickog potkusurivanja i trgovine izmedju Beograda i Pristina.Pitam se samo da li jedna ozbiljna drzava moze i sme sebi da dozvoli takav luksuz za ovom temom manipulise u politicke svrhe?

Čika Velja

30.04.2018. 23:24

Baceni na smece i zabetonirani!!! Ocito je neko nameravao da profesionalno sakrije tragove! Toliko o jadnim šiptarima,a Sarajlijama je specijalitet bio da likvidirane zakopavaju u tudje grobove na groblju ili bacaju u porodicne grobnice sa hriscanskim imenima??? Perfidno ubilacki!!!

Tuzilastvo

01.05.2018. 00:37

pocinjene zlocine tuzilastvo itrazuje bez obzira na ernicku pripadnost .U istoj meri kao sto je pre dve godine pronadjena masovna grobnica sa albanskim civilima .smatram da se nemse dozvoliti cinjenje zlocina i da je duznost da se zlocini sporece ,posebno ako ima sanzanja da se zlocini planiraju > iz tih razloga kontigent US Army bice znacajno povecan da se spreci bilo kakva eskalacija nasilja u kojoj zrtve mogu da budu civili bez obzira na etnicku pripadnost .Saosecamo sa familijama stradalih

Aleksandar

01.05.2018. 06:11

@Tuzilastvo - Tuzilastvo da ne prikazuje zrtve iz oruzanih sukoba (vojnike, pa neka su poginuli i u civilu) kao civilne zrtve. Ove srpske zrtve su sigurno civilne (ubijene u civilu. Srpske trupe su bile uniformisane), dok su Siptarski vojnici bili vecinom u civilu u borbi. Tako da, kad pronadjete grobnicu Albanskih zrtava, povedete racuna da su verovatno vojnici, pa cak iako su u civilu sahranjeni. Ne branim krvnike ni sa jedne strane, svi zasluzuju kaznu.

Politika

01.05.2018. 05:50

Gde su sada ona udruzenja i slicne demokrate po beogradu, koji su tvrdili da postoje neke hladjace i slicno.Vazno je da se sudi Srbima a ovi zlocini, izgleda, nisu nikome bitna.

Анти Антифа

01.05.2018. 06:54

Шиптаре треба вратити у азију. Oд њих су гори само Енглези

Hercegov Grad

01.05.2018. 07:33

Vidi se da slabo poznajete svoje kpmsije?! Nije moguće da samo medju Srbima su dobri ljudi??

Pera Detlić

01.05.2018. 07:56

Šta sada,? Koliko još treba da prođe godina, dabi najzad eu, i njeni sateliti, shvatilu ko je činio zločine, a optuživali srbe???

Зоран

01.05.2018. 08:16

Није смеће, а није ни сметлиште. На српском језику би било ђубре и ђубриште. Смеће у Хрватској износе сметлари, а у Србији ђубре износе ђубретари.

Vatro Marx

01.05.2018. 09:41

To nisu ljudi koji suuradili, oni su bez uma srca i duse gnjusni cin, bestialno ponasanjem na nevin narod.Kakva je njihova savjest kako mozu da takomirno se krecu. Nazalost ima jos puño takvih neotkrivenih , masovnih grobnica,to normalan covjek nemoze zaboraviti nioprostiti, ostace u istoriji mrznje i osvijete.