Министарка правде: Влада ће дати гаранције за Ратка Младића

Танјуг

14. 09. 2017. у 13:56

Министарка правде: Влада ће дати гаранције за Ратка Младића

Фото Танјуг,Р.Прелић

Влада Србије ускоро ће да одобри давање гаранција Хашком трибуналу за пустање на привремену слободу Ратка Младића ради лечења, изјавила је Нела Кубуровић
БЕОГРАД - Влада Србије ускоро ће да одобри давање гаранција Хашком трибуналу за пустање на привремену слободу Ратка Младића ради лечења, изјавила је данас министарка правде Србије Нела Кубуровић.

"Поштујући захтев Младићевих бранилаца и породице, Министарство правде је покренуло поступак за давање гаранција и већ је прибавило неопходна мишљења. У што скоријем периоду, овај захтев ће се наћи на седници Владе", рекла је Кубуровић новинарима у Палати Србија.

Прочитајте још - Битка за Младићев живот

Она је напоменула да ово није први пут да Влада Србије даје гаранције за лица која се налазе у Хашком трибуналу.

"До сада смо поштовали све оно што је било гарантовано и верујем да ће и овог пута бити позитивно одговорено браниоцима и породици Ратка Младића", напоменула је министарка.

Прочитајте још - ДРАМАТИЧНО ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ ГЕНЕРАЛА МЛАДИЋА: Хаг сакрива снимке главе, Влада припрема гаранције

Породица и браниоци Ратка Младића поднели су пре десетак дана захтев којим траже од Владе Србије да пружи гаранције Трибуналу у Хагу како би Младић био пуштен на слободу ради лечења.

Младић је у хашком притвору од хапшења 2011. године, а пре тога је у бекству био готово 12.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)

Uroš

14.09.2017. 17:02

@КАДА? - Čemu sarkazam ,pa nije ga Nela Kuburović, Brnabićka, Stefanović ili Vučić deportovao u taj logor nego DS,DSS , Tadić,Cvetković,Koštunica.И зашто мислиш глупост написана на ћирилици да је мања, или мислиш да је покушај сарказма бољи ако је на ћирилици,не то зависи од коменатра.

СРБИЈА-РУСИЈА,НИКАД НАТО БРАТИЈА

14.09.2017. 15:53

Он је невин све док се не докаже монтирани процес,па и да је крив држава треба да помогне свом држављанину,ИСТИНА О СРЕБРЕНИЦИ је књига Александра Дорина коју обавезно треба прочитати!!!

Jovan

14.09.2017. 17:08

@СРБИЈА-РУСИЈА,НИКАД НАТО БРАТИЈА - Gospodin Đeneral, moj komandant nikada nije imao proruski ili proamerički stav ,imao je jedan jedini prosrpski.Je... te i Rusi i Ameri.Srbi i Srbija iznad svega.

uhapsite semafor

15.09.2017. 15:18

@СРБИЈА-РУСИЈА,НИКАД НАТО БРАТИЈА - Jovane skidam kapu!jedini covek ovde si ti koji je napisao ovako nesto!tako je SRBI I SRBIJA iznad svega!

Sale

14.09.2017. 16:49

Neka dodje i umre kao covek i general u svojoj Srbiji! Puna podrska Ratku Generalu!

Steva

14.09.2017. 16:49

Poštovana ministarka. Kada je u pitanje zdavlje čoveka treba reagovati hitno, a ne čekati da se steknu tamo neki uslovi.

Sara

14.09.2017. 16:50

Nijedna Vlada do Vuciceve nije toliko postovala nase ljude zatocene u Hagu. Nijedna se nije borila za svakoga od njih tako kao ova, zato ocekujem uskoro pustanje Generala u Srbiju na lecenje i da nikada ne ode nazad!

Katarina

14.09.2017. 17:03

Bolje coveka dovesti ovde da seleci,pa i garantovati za to,nego da ga tamo lagano ubijaju.

Govedarica

14.09.2017. 17:19

Ratko Mladić je naš heroj i Srpski junak koji nas je branio tokom rata devedesetih i zaslužuje da Vlada da garancije za njega da se leči u svojoj zemlji.Danas su pravi ljudi u Vladi a da su Dosmanlije ne bi davali garancije.

Ћира

14.09.2017. 20:34

Једино што вреди у овој влади је ова министарка.Риба ипо.

Simeon

21.09.2017. 20:06

Mnogo je tragicnosti u "slucaju" Maldic. Proslavljeni komandant, koji gubiitkom kcerke postaje tragicar, zavrsetkom rata prognanik od straneSrbije i na kraju haski uznik. Ratko Mladic je heroj I zato sam ocekivaoono sto se od takvih "vlicina" ocekuje. Predaja nikada I pod nikakvimuslovima. Generali se ne predaju. Sta se dogodilo sa Mladicem?