Од првих камуфлираних фотографија, до недавног представљања на Сајму у Франкфурту, нова "опел корса" је изазивала огромно интересовање поклоника овог бестселера на точковима.

Зато је информација о почетку производње "Опеловог" адута у овом сегменту, дочекана са великим одобравањем армије поклоника аутомобила који је одувек, кроз свих пет генерација,пленио атрактивним, модерним дизајном, сјајним односом цена-квалитет , економичношћу и поузданошћу.

Шеста генерација "корсе" сада силази са производне траке у шпанској фабрици "ПСА групације" у Сарагоси.

Краљ Шпаније Фелипе VI, генерални директор "ПСА Групације" Карлос Таварес и извршни директор "Опела" Михаел Лохшелер означили су почетак серијске производње "Опеловог" бисера на церемонији са запосленима и гостима.

Прочитајте још - "КОРСА" НА СТРУЈУ: Шеста генерација популарног модела "Опела"

Нова верзија малог аутомобила је још модернија, ефикаснија, динамичнија и атрактивнија од својих претходника. "Корса" је један од најаеродинамичнијих модела у својој класи и значајно лакша од свог претходника. Смањење тежине се слаже са укупним спортским утиском - најлакша "корса" остаје испод бројке од 1.000 килограма. Поред тога, ту су и врло ефикасни мотори са мањом потрошњом горива и вредностима емисије ЦО2 него код најбољег модела из претходне генерације.Прочитајте још - Нова "опел корса" све ближе

- "Корса" није само један од најуспешнијих модела у скоријој историји са продатих око 14 милиона јединица у претходних 37 година већ и прекретница у нашој електричној офанзиви. Већ почетком 2020, ми ћемо почети и са производњом модела "корсе" у Сарагоси. Ово возило ће бити први потпуно електрични "Опел" који је "произведен у Европи". Ово је врло јасан знак да доносимо будућност у фабрику у Сарагоси са новом "корсом" - и да "Опел иде електрично", рекао је извршни директор "Опела" Михаел Лохшелер.