ТИХА вода брег рони. Без много рекламе, бомбастих најава, одмерено, нови "хјундаи и30" је стигао на тржиште са адутима који постају синоним за овај бренд и са којима је већ неколико година јужнокорејски гигант у самом врху светске аутомобилексе породице произвођача.

Нова генерација овог модела је донела нешто смелији дизајн, који како кажу у овој компанији, "иако направљен са стилом није изгубио ништа од аеродинамике, возних карактеристика, квалитета" захваљујући чему је и стекао статус возила које вас неће никад изневерити, добро скројеног, крцатог опремом за релативно мало новца.

Нови модел "хјундаија и30" има почетну цену од 13.990 евра и гаранцију "5 плус 2" године без ограничења километраже!

Већ та чињеница показује колико су магови инжењерства из "Хјундаија" уверени у квалитет свог производа. Модеран дизајн, лепо скројени хечбек, пријатна силуета,добар избор боја и точкова власнику ће омогућити да има атрактивног мезимца на четири точка, који нуди рекосмо одличан однос цена - квалитет,опрема.

У печетном нивоу опреме "комфорт", са мотором од 1.368 кубика (наравно бензинац) који располаже са тачно 100 "коња" и обртним моментом од 124 нм, са шестостепеним мануелним мењачем, нови "хјундаи и30" кошта ,рекосмо 13.990 евра.


Шта садржи ниво опреме "комфорт"?

Између осталог ту су системи ABS (против блокирања точкова),ESC (електронски надзор стабилности возила),HAC (помоћ при кретању на узбрдици), TPMS систем који контролише ( и упозорава на промену) притиска у пнеуматицима. Стандард је и "STOP & GO" систем чији је задартак да посшпеши економичност вожње у градским условима.


Ту је и комплетна палета ваздужних јастука ( напред, бочно)завесица, сигурносни појасеви имају аутоматске предзатезаче. Аудио систем има радио са шест звучника, ЛЦД екран од пет инча, путни рачунар,команде на обручу електро-серво управљача подесивог и по дубини и висини, блутут,бројне "USB+AUX" конекторе,информационаи екран ЛЦД од 3,5 инча.Ту су и додатно тонирана стакла, задњи спојлер са ЛЕД светлом, халогена предња светла, аутоматско паљење дневних ЛЕД светала ЛЕД су и позициона светла), предње и задње светло за маглу, светла за помоћ при скретању.Седиште возача је подесиво и по висини, а задња су преклопива у односу 60:40.Елетрично су подесива и грејана спољна огледала.

Прочитајте још - "ХЈУНДАИ ЕЛАНТРА" НА СКЕНЕРУ "НОВОСТИ": Лимузина по новом рецепту

Наравно, ту је и преклопни кључ,централно, даљинско закључавање са алармом ( плус електронска блокада мотора),"исофикс" за учвршћивање дечјих седишта. Мануелна клима...Резервни точак мањих димензија.У овом пакету опреме налази се и централни наслон за руке са касетом,преносиви упаљач и пепељара,џепови на полеђини предњих седишта па чак и мрежица за пртљаг са кукицама што само илуструје колико су се у "Хјундаију" трудили да "и30" буде што примамљивији возачима са најразличитијим захтевима.

Већ у следећем пакету опреме "стајл" ( постоје још и "преемијум" и "импресум") нови "хјундаи и30" има ЛЦД тач-скрин екран осетљив на додир од 8,0 инча, камеру за помоћ при вожњи уназад, блутут са гласовним командама, темпомат и лимитер брзине, аутоматску, двоозонску климу, аутоматско одмагљивање стакала, кожу на обручу управљача,ручице мењача,паркинг сензоре...Овај пакет опреме ,наравно који је само придотат на претходни, са истим мотором, кошта (само) 900 евра више!

Наравно "и30" има и системе попут детекције доласка возила из "мртвог угчла", аутоматско кочење у случају нужде када возач не реагује,систем детекције на возила која се приближавају, долазе из разних праваца ка задњем делу вашег воозила...


"Хјундаи" са попносом истиче да је чак 53,5 одсто шасије овог модела израђено од унапређене легуре челика врхунске чврстоће (AHSS)који је уз комбинацију безбедоносних система асистенције возачу али и седам ваздужних јастука и завесица, заслужан за максималних пет звездица на НЦАП креш тесту.

Мотор под хаубом 1,4 МПИ бензински мотор има сасвим довољно снаге за веома добре возне карактеристике овог аутомобила.Комбинована потрошња (фабрички подаци) од 5,4 литра и 126 грама емисије ЦО2 по пређеном километру су у нивоу података које има и већина конкуренције.

Иста ствар је и са пртљажником."Хјундаи и30" има други по величини пртљажник у класи - 395 литара. Али, са преклопљеном задњом клупом укупна запремина је највећа у класи - 1.301 литар.

Нови адут "Хјундаија" има и највећу крутост каросерије у класи -, највише простора за ноге , други је по коефицијенту отпора у класи...

Почетна цена је 13.990 евра.


ТЕХНИЧКИ ПОДАЦИ

ДУЖИНА.4.300 мм

ШИРИНА.1.795 мм

ВИСИНА:1.455 мм

МЕЂУОСОВИНСКО РАСТОЈАЊЕ:2.650 мм

МАСА ВОЗИЛА:1.332 кг

МИНИМАЛНО ОДСТОЈАЊЕ ОД ТЛА:140 мм

ЗАПРЕМИНА ПРТЉАЖНИКА:395/1.301 лит.

МОТОР:1,4 МПИ

ЗАПРЕМИНА МОТОРА:1.368 ццм

МАКСИМАЛНА СНАГА:100 КС

МАКСИМАЛНИ ОБРТНИ МОМЕНТ:134 нм

0-100 км/ч:12,6 сек.

МАКСИМАЛНА БРЗИНА:183 км/час

ПОТРОШЊА:Лит./100 км

ГРАД:6,6

ВАН ГРАДА;4,8

КОМБИНОВАНО:5,4

ЕМИСИЈА Ц02:126 гр/км

ЗАПРЕМИНА РЕЗЕРВОАРА:50 Лит.