Шта возе познати: Кристина Раденковић

Ј. ГРБИЋ

уторак, 13. 11. 2012. у 11:25

Шта возе познати: Кристина Раденковић
Само један час био је довољан глумици и водитељки Кристини Раденковић да се просто заљуби у аутомобиле: Мој први аутомобил "рено твинго" је чак "играо" у неколико представа

ПОПУЛАРНА глумица и телевизијско лице Кристина Раденковић каже да је само један час вожње био довољан да се заљуби у аутомобиле. Водитељка "Слагалице" и емисије "Шљивик" на Радио-телевизији Србије, у разговору за "Ауто додатак" открива да током вожње има мучнину само у случају када није за воланом, као и да ускоро планира да промени свој "дизелаш". Раденковићева наглашава и да је после вожње у Турској схватила да су у Србији "возачи дивни".

* Са колико година сте положили возачки испит и сећате ли се тог искуства?

- Положила сам са 18 година, моји родитељи су ме буквално натерали да идем на вожњу. Али један једини час је био сасвим довољан да се просто заљубим у вожњу. Од тада не излазим из кола, а положила сам из првог пута, разуме се...

* Да ли сте пре полагања возачког испита имали неко возачко искуство?

- Не нисам, ама баш никакво, чак ме вожња није ни интересовала. Просто сам имала аверзију према колима, јер и дан-данас имам мучнине током вожње. Сад ми није мука једино ако ја возим.

СВЕСТРАНА КРИСТИНА је завршила глуму на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Боре Драшковића. Победила је на Избору за европско лице, а касније водила "Беовизију", "7 РТС дана" (коју и данас води на сателитском програму), "Србија на вези", "Јутарњи програм" и "Шљивик". Слушаоци Радио Београда 1 могу је чути у емисији "Филм суботом". Гледаоци су имали прилику да је виде у серијама "Оно као љубав", "Приђи ближе" и "Заборављени умови Србије". До 2009. године је била и стални члан Сомборског народног позоришта.

* Који је први аутомобил који сте возили?

- Био је то "рено твинго" жуте боје, с клизним кровом. И морам да напоменем да га је цело моје друштво просто обожавало, чак је и "играо" у неколико представа на академији.

* Шта тренутно возите и које сте аутомобиле променили до сада?

- Последње четири године возим "ситроен Ц3", дизел, и то само да би мама била мирна. Планирам ускоро да га променим. До сада сам возила "пежо 206" и "тојоту јарис".

* Која вам је дража улога, возача или сувозача?

- Возача. Обожавам да возим и да имам пуну контролу. Понављам да стварно имам мучнине када ме неко вози.

* Због чега се највише нервирате у вожњи?

- Зависи, како кад. Највише се нервирам када падне киша. Тада као да сви у тренутку забораве да возе.

* Како вам се чине Срби као возачи?

- Откад сам возила по Турској, схватам да смо ми као народ дивни возачи.

* Да ли волите велике или мале аутомобиле?

- Увек бих изабрала мало возило. Главна предност им је у томе што свуда могу да се паркирају.

* Коју музику слушате у аутомобилу?

- Хаус, и то веома гласно. Волим да док возим пустим и музику Слободана Тркуље, а ако је "нека туга посреди", онда бирам Александру Радовић.

* О ком аутомобилу сањате?

- Не морам да сањам..."Нисан джук" ускоро ће бити мој.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Marko

13.11.2012. 14:05

Sad mi je jasno kud idu pare od pretplate. Na RTS-u sve repriza dp reprize, ali njihovi ''novinari'' menjaju automobile ko čarape.

Aleksa Zunic

06.12.2012. 18:58

@Marko - Tacno tako! Stalno kukaju da su im plate ispod proseka a ova glumica/voditeljka promenlai cetiri dobra automobila za kratko vreme. Od cega bre???

radovan

13.11.2012. 14:17

Pa Radakovica je meni poznata po najvecoj prevari na igrama na srecu i to bas sa automobilima.Poznato TV lice.

Popularan

13.11.2012. 15:32

Ako je ova devojka glumica ja sam onda kineski car!!! A gde je to ona glumila ? Osim sto glumi u Slagalici ....

somina

13.11.2012. 18:00

@Popularan - Kada neko završi građevinski fakultet onda je građevinski inženjer, bez obzira što nije izgradio ni jedan objekat. Onaj ko završi ekonomiju postaje dipl.ekonomista bez obzira što nema ni dana rada u struci i sl. Prema tome, onaj ko završi Akademiju umetnosti- odsek glume, postaje glumac. Šta te onda čudi kada se kaže da je Kristina glumica?

somina

13.11.2012. 18:06

Posle iščitanih komentara, pitam se da li su Srbi stvarno toliko zlurad narod. Zar je moguće da se ne može odvojiti samo trenutak dobre volje i nekome priznati da je uspeo, makar u tragovima se radovati nečijem uspehu. Ili ako ne možemo ni jedno ni drugo, makar odćutati zlo koje nosimo u sebi. Toliko malo treba da svet oko nas bude lepši. Samo da odćutimo. Pokušajte to! Videćete, ne boli, a mnogo znači!

Младен Стојановић

13.11.2012. 18:47

Da ne ispadnem zlopamtilo, ali čudi me da ne vozi Punta :)

jojke

16.11.2012. 22:03

...film...nešto ne mogu da se setim.......čekaj.....uloga u pozorištu......pa ne mogu da se setim.........jao sad se sećam "igrala" je (pozirala) kod svoje drugarice Bebe Dragić u časopisu Story. Ko će kome ako to neće drugarica svojojoj najboljoj drugarici. Valjda je majica bliža od košulje.