ДВОЈИЦА аутора "Новости", сатиричар и уредник култне рубрике ТРН Бојан Љубеновић и сјајни карикатуриста Тошо Борковић, чине тим иза новог наслова "Лагуне", који ће малишанима обележити први сусрет са светом слова. "Занимљиви буквар" овог ауторског двојца намењен је деци до (пред)школског узраста, и ради све оно што и сваки добар буквар - само што је занимљивији од већине других, како и наслов каже.

Представља сјајну помоћ при учењу читања и писања ћириличких слова, обилује забавним песмицама и афоризмима, портретима знаменитих личности из наше културе, упознаје децу са градовима и местима у Србији, објашњава појмове и догађаје из наше прошлости..

- Наша жеља била су деца да кроз духовите песмице, афоризме и илустрације на лакши и занимљивији начин науче писана и штампана слова ћирилице. Поред тога, "Занимљиви буквар" омогућиће им и да се упознају са познатим личностима из српске историје, научницима, писцима, дакле свима онима којима се наша земља може подичити. Мени као аутору није био циљ да овај буквар уђе у школе, већ да уђе у дечја срца. И да ту и остане - каже Бојан Љубеновић.

"Играјте се и подучавајте своје малишане помоћу ове књиге, а покажите је и деци која не живе у Србији", позивају аутори родитеље будућих читача.

Прочитајте још - Љубеновић: Најбољи седе у мраку

А за све њих, који тек упловљавају у бескрајно богатство света писане речи, "Лагуна" је управо објавила и прве три књиге из едиције насловљене "Учим да читам". Реч је о добро познатим причама, "Гуливерова путовања", "Краљевић и просјак" и "Палчица", сведеним на формат, тачније на количину текста која неће уплашити почетнике у читању.

Романе је препричао Стефано Бордиљони, све три књиге обилују прелепим илустрацијама и на крају сваке се налази мини-додатак са питањима која ће им помоћи да боље запамте прочитано. Приповест Џонатана Свифта о узбудљивим Гуливеровим сусретима са Лилипутанцима и дивовима Бробдингнага, илустровала је Кјара Ночентини, причу Марка Твена о двојици истоветних дечака који замене улоге - Мирела Маријани, а бајку Ханса Кристијана Андерсена - Франческо Цито.