Књижевни хитови „Новости“: Нови сусрети са публиком

Д. Б. М.

04. 11. 2019. у 09:19

Књижевни хитови „Новости“: Нови сусрети са публиком
Ново дело академика Матије Бећковића "Мојих 80 - Портрети" од понедељка је у књижарама и на киосцима, док ће књига "Путник по Светој Гори", Бориса Субашића, бити промовисана у Градској библиотеци

ДВА издања Компаније "Новости" у понедељак ће бити представљена на различите начине: ново дело академика Матије Бећковића "Мојих 80 - Портрети" од понедељка је у књижарама и на киосцима, док ће књига "Путник по Светој Гори", Бориса Субашића, вечерас (19 сати) бити промовисана у Римској дворани Библиотеке града Београда.

Својеврсно песничко завештање Бећковића, у књижаре и на киоске стиже као један од хитова на управо завршеном Сајму књига. Аутор пише о родитељима и знаменитим фигурама српске историје и културе, савременицима и пријатељима. С намером је издвојио 80 портрета, јер 29. новембра пуни толико година.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Како је Милорад Павић описао сусрет са Нобеловцем?

"Путник по Светој Гори" такође је освојио посетиоце Сајма. У књизи репортер "Новости" Субашић пише о монашкој републици на полуострву Атос. О овом водичу кроз благо Свете Горе, манастирску историју и предања чувана више од хиљаду година, поред аутора у Римској дворани беседиће археолог др Дејан Радичевић и историчар проф. др Влада Станковић. Током промоције биће приказане фотографије које је снимио Субашић током бројних путовања на ово свето место, а публика ће чути и аутентично појање хиландарских монаха.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације