„ТЕЛЕЧКИ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Глумица Гордана Ђурђевић Димић награђена на фестивалу у Куману

Ј. С.

21. 10. 2019. у 18:41

„ТЕЛЕЧКИ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Глумица Гордана Ђурђевић Димић награђена на фестивалу у Куману

Фото: Интернет страница ТВ Нови Бечеј и приватна архива

На позорници у Куману, Ђурђевић – Димић наступила је са ансамблом у драми Крушевачког позоришта „И сваки пут као да је први“ у режији Јоване Томић

НА позоришној манифестацији која је од 16.до 20.октобра у Куману (Општина Нови Бечеј) одржана по 27.пут у част рођеног Куманчанина, Лазе Телечког ( 1841 — 1873) великана српског глумишта и истакнутог члана СНП у Новом Саду, првакињи драме СНП Гордани Ђурђевић Димић уручена је награда за животно дело.

Прочитајте још: Шекспир у Крушевцу: Публика глумце враћала на бис

Реч је о признању које носи име „Маска Лазе Tелечког на камену“, рад академског сликара Јована Солдатовића, које се додељује на сваких пет година.

На позорници у Куману, Ђурђевић – Димић наступила је са ансамблом у драми Крушевачког позоришта „И сваки пут као да је први“ у режији Јоване Томић. Напомињући да ју је ова награда веома обрадовала јер долази у време када се навршило 35 година њеног глумачког рада, лауреаткиња је нагласила да без неговања културе сећања,као народ доводимо свој опстанак у питање.


Прочитајте још: У ЧАСТ ЧУВЕНЕ ЖАНКЕ СТОКИЋ: Представа "Авети" отвара фестивал

- Никада не треба сметнути с ума колико су култура и сам театар битни у малим срединама. Из Кумана је потекао Лаза Телечки који је одмах по оснивању Српског народног позоришта 1861.године, постао глумац.Данас једна новосадска улица носи његово име и препуна је младог света јер ту су места за изласке где се они окупљају – казала је за „Новости“ Гордана Ђурђевић Димић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације