Шекспир у Крушевцу: Публика глумце враћала на бис

С. БАБОВИЋ

21. 10. 2019. у 09:17

Шекспир у Крушевцу: Публика глумце враћала на бис

Представа "Како вам драго" / Фото Н. Милосављевић

Шекспирова Комедија "Како вам драго", у режији Никите Миливојевића, премијерно изведена у Крушевачком позоришту. У одређеним годинама, немате потребу да решавате све проблеме света

АПЛАУЗ од 10 минута и враћање глумаца на бис, најбоље сведочи о утисцима након суботње премијере Шекспирове комедије "Како вам драго" у режији Никите Миливојевића у Крушевачком позоришту. Копродукцијски рад овог градског театра, Народног позоришта у Нишу и Интернационалног џез фестивала "Нишвил" показала се као пун погодак, а извесно је да ће се жеље глумаца о дуговечности представе и обистинити.

- Последњи пут сам режирао у Крушевцу 1991. године и сећам се да је позориште још увек било у реконструкцији - каже наш прослављени позоришни редитељ Никита Миливојевић. - Изузетно ми је задовољство да сам поново овде, да радим Шекспира, кога волим, а посебно се бавим његовим делима због ангажмана на Шекспировом фестивалу. Када човек дође у одређене године, комедија му је све више ближа као жанр. Немате потребу да решавате све проблеме овог света, него више гледате са забавне стране неке ствари.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дејан Савић о смени у Народном позоришту: Отерали ме јер сам звао председника и патријарха у Одбор за прославу

Миливојевић подвлачи да се понекад заборавља да је позориште између осталог и место племените забаве и да није увек филозофско--политички дискурс какав је код нас последњих година готово по правилу. На ту чињеницу подсетио га је рад у Глобал театру пре неколико година, где је виђао насмејану у расположену публику, а интеракција са глумцима остварена је и на сцени крушевачког позоришта, где је једно Шекспирово дело, иначе, први пут постављено.

- Представа је први пут у овој копродукцији изведена 2. августа на фестивалу у Нишу, а наћи ће се на редовном репертоару оба позоришта - истиче Бранислав Недић, управник крушевачког театра. - Ово је наша друга заједничка продукција, после представе "Деветстопетнаеста" која је изузетно примљена код публике. Сигурни смо да и комедија има једнак потенцијал и у новембру већ имамо прва гостовања у иностранству.


ГЛУМАЧКА ЕКИПА


МЕШОВИТУ екипу глумаца из више градова чине и Небојша Вранић, Драгослав Савић Сафа, Сања Исаиловић, Милош Цветковић, Никола Ракић, Александар Маринковић, Маја Вукојевић, Марија Видаковић, Бојан Вељовић, Марко Павловски, Ема Стојановић, Стефан Младеновић. Изузетан допринос представи, подвлаче аутори, дала је Амелија Бенет, задужена за сценски покрет и бенд "Квинт-тетке", који током извођења представе свира уживо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације