Годишњица смрти славне глумице: Беле руже за Милену (ФОТО + ВИДЕО)

Ш. МАРОВИЋ

12. 10. 2019. у 11:48

Годишњица смрти славне глумице: Беле руже за Милену (ФОТО + ВИДЕО)

Фото В.Данилов

Код гробног места у Алеји заслужних грађана, где је сахрањена поред мужа Драгана Николића, окупили су се најближа родбина, многобројне колеге и поштоваоци диве југословенске филмске сцене

НА Новом гробљу у Београду је обележена годишњица смрти чувене српске позоришне, филмске и телевизијске глумице Милене Дравић. Код гробног места у Алеји заслужних грађана, где је сахрањена поред свог мужа Драгана Николића, окупили су се најближа родбина, многобројне колеге и поштоваоци диве југословенске филмске сцене.

Грађани и пријатељи почели су да пристижу испред гробља у 11 часова, да би присуствовали парастосу који је био заказан за 11.30. Прва је на помен стигла Миленина братаница Верица, која је положила цвеће и запалила свећу, док се брат Раде задржао на гробном месту неко време.

Прочитајте још - Импресивна биографија Милене Дравић

Да сећање на славну колегиницу не бледи, потврдило је неколико великана глумишта и блиских сарадника и пријатеља Милене Дравић и Драгана Николића, па су на годишњицу смрти дошли и Жарко Лаушевић, Аница Добра, Сека Саблић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Милица Милша, Милан Марић, као и Воја Брајовић са супругом Милицом. Чувени глумац Раде Шербеџија донео је беле руже за Милену, њеног Драгана, али и Небојшу Глоговца.

- Прошло је годину дана од одласка наше вољене Милене Дравић. Нема дана да не осетимо велику празнину што је нема међу нама - написали су у читуљи брат Раде Дравић и братаница Верица.
Видно тужне, колеге славне глумице су се присећале многобројних сцена и догађаја које су прошли са, по мишљењу многих, највећом југословенском филмском дивом. Затим је свештеник одржао парастос, који је трајао десетак минута, након чега су се окупљени полако разишли.

Фото В.Данилов
ПОРЕД ДРАГАНА

МИЛЕНА Дравић преминула је у ноћи између 13. и 14. октобра прошле године на КБЦ "Бежанијска коса", у 79. години. Сахрањена је 19. октобра у Алеји заслужних грађана, поред свог мужа Драгана Николића, који је умро две године раније.


Фото В.Данилов


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације