Редитељ Лазар Бодрожа: Права љубав ће опстати

Р. Радосављевић

26. 02. 2018. у 20:42

Редитељ Лазар Бодрожа: Права љубав ће опстати

Фото Н. Скендерија, Џесика Стојадиновић и Себастијан Каваца

Представљен научнофантастични филм "Едерлези Рајзинг" у ком играју Себастијан Каваца и Џесика Стојадиновић

ЈЕДАН од хитова националног такмичарског програма 46. Феста - "Едерлези рајзинг" (бар када је реч о пажњи медија и пре његовог премијерног приказивања), на данашњој конференцији за новинаре представила је екипа овог филма - редитељ Лазар Бодрожа, глумци Себастијан Каваца и Џесика Стојадиновић Стоја, композитор Немања Мосуровић и продуцент Александар Протић.

Прочитајте још: Мађарски редитељ Иштван Сабо отворио 46. Фест (ФОТО, ВИДЕО)

Иако је реч о научнофантастичном филму, који као сценариста по мотивима приче Зорана Нешковића потписује Димитрије Војнов, Бодрожа је изјавио да је "Едерлези рајзинг" дубоко мелодрамски, и да он враћа веру у то да ће права љубав опстати и у будућности.

- Радња се догађа у неком футуру, када космонаут Милутин одлази на Алфа Кентаури у прву мисију мултинационалне корпорације "Едерлези", која му као партнерку за ово путовање додељују Нимани, женског андроида програмираног да испуни све његове жеље - рекао је Бодрожа.

Прочитајте још: Берлинале: Златни медвед за филм "Не дотичи ме"

Џесика Стојадиновић Стоја, иначе звезда америчких филмова "за одрасле" и Американка српског порекла, захваљујући "Едерлези рајзингу", први пут је у Србији, у домовини свог оца. Иако не говори српски, одушевљена је београдском публиком на Фесту.

- За мене је ово једно ново искуство, а Нимани је обична жена, од ње се очекује да Милутину буде све - да га храбри и подржава, да му буде болничарка, секс-играчка. Она је андроид, али су очекивања од ње иста као и у реалном животу- изјавила је Стоја, истичући да се увек борила против стереотипа, што доказује и као колумнисткиња "Њујорк тајмса" и британског "Гардијана".

Космонаута Милутина игра популарни словеначки глумац Себастијан Каваца, један од најзапосленијих у региону, кога гледамо у многобројним филмским копродукцијама и ТВ серијама. И за њега је, како је изјавио, филм "Едерлези рајзинг" био велико задовољство, поготову његова премијера на Фесту, као и да је добро да филмски радници у региону сарађују.

"БАНДИТИ ..."

ЕМОТИВНУ породичну драму "Бандити у потрази за мамом", која је ове године у националној селекцији такође у трци за награде, представили су редитељ Коста Ристић и део глумачке екипе - деца натуршчици Кристијан Гарип, Сунита Гарип, Емина Дема, као и продуценткиња Мина Стојадиновић. О свом филму "Гранде Пунто" из селекције Microwave говорио је редитељ Вања Хован.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације