Најбоља Малограђанска свадба

Б. П.

20. 11. 2017. у 13:17

Најбоља Малограђанска свадба
Завршен јубиларни 10. Репасаж фест најбољих аматерских позоришта у Убу

ПРЕДСТАВА "Малограђанска свадба", Позоришта "Стеван Сремац" из Црвенке, у режији Радоја Чупића, проглашена је за најбољу на овогодишњем, 10. Репасаж фесту у Убу. Смотра најбољих аматерских позоришта региона посвећена је Убљанима - славном глумцу Радомиру Раши Плаовићу и знаменитом драмском писцу Александру Поповићу.

"Малограђанска свадба" награђена је Плакетом "Александар Аца Поповић", а признање за најбољу режију "Радомир Раша Плаовић" припало је Силвију Стилиновићу, за комад "Матуранти" Сатиричног казалишта младих из Славонског Брода у адаптацији Бориса Ковачевића. Плакете са ликом великана српске позоришне сцене понело је и троје глумаца - Цвијета Јовановић Мучалица за тумачење Младе у победничкој представи, Жељко Милошевић за ролу Блажа Милошића у комаду "Писац породичне историје" Градског позоришта Требиње, у режији Слободана Маруновића, и за најбољу епизодну улогу, ролу Јованке Милошић у истој представи - Весна Ђурић.

Плакета "Александар Аца Поповић" за најбољу сценографију додељена је Уршком Мазеју за представу "Феникс", за костимографију Радоју Чупићу за "Малограђанску свадбу", а за колективну игру ансамблу "Матураната" Сатиричног казалишта младих из Славонског Брода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације