Обнова споменика

М. А. К.

23. 02. 2017. у 14:56

Владан Вукосављевић на конференцији у Тирани

Обнова споменика

Вукосављевић и Мирела Кумбаро Фурџи

НА састанку са хрватском министарком Нином Обуљен Коржинек, током редовне годишње Конференције савета министара културе земаља југоисточне Европе у Тирани, наш министар Владан Вукосављевић је, поводом наставка рада Мешовите српско-хрватске међудржавне комисије за повраћај културних добара, скренуо пажњу хрватској страни да би требало више да улаже у обнову споменика културе у које се враћају културна добра.

На пленарној седници министар Вукосављевић истакао је да би се кроз превентивно деловање и недвосмислену политику сарадње спречило девастирање споменика културе, крађа уметничких предмета и систематско уништавање различитих култура, и то почевши од сређивања стања у сопственим државама, континуираног рада на очувању наслеђа и подршке номинацијама споменика културе за стављање на Унескову листу.

Министар Вукосављевић потписао је с министарком културе Албаније Мирелом Кумбаро Фурџи Програм културне сарадње за период од наредних пет година.


ЛУБАРДА

ВУКОСАВЉЕВИЋ је имао билатералне састанке са министром културе Црне Горе Јанком Љумовићем. Договорени су заједнички пројекти у области стваралаштва, као и заједничко обележавање 120 година од рођења Мила Милуновића и 110. годишњице рођења Петра Лубарде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације