Вуксановић председник УО Андрићеве задужбине

М. А. К.

24. 06. 2016. у 20:42

Задужбина Иве Андрића добила је нови Управни одбор за чијег председника је једногласно изабран академик Миро Вуксановић, а за потпредседника професора Радивоје Микић

Вуксановић председник УО Андрићеве задужбине

Миро Вуксановић

ЗАДУЖБИНА Иве Андрића добила је нови Управни одбор за чијег председника је једногласно изабран академик Миро Вуксановић, а за потпредседника професора Радивоје Микић. За чланове УО изабрани су и академик Душан Ковачевић и дописни члан Горан Петровић (из редова САНУ), као и новинар Радован Поповић, књижевник Радован Бели Марковић и професори Стојан Дабић, Срето Танасић и Стојан Ђорђић.

- Природно је да Задужбина српског нобеловца мора имати у свом средишту Андрићево дело и његов завет - каже Вуксановић за "Новости". - Настала је по његовој изричитој жељи, а захваљујући ауторским правима и објављеним књигама на педесетак језика и богатом наслеђу, Задужбина има све услове да служи укупном делу нашег најпознатијег писца. Одређујући да се даје награда за приповетку, Андрић нас је обавезао да подстичемо и негујемо помало потиснути а раније водећи жанр српске књижевности.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)