Галерија 212: Кад метали засвирају

М. Н. М.

понедељак, 16. 11. 2015. у 16:34

Галерија 212: Кад метали засвирају
"Улични музичари" македонског уметника Владе Костова - скулптуре од рециклираних материјала, у Галерији 212. Нови циклус радова инспирисан сусретом са девојчицом која свира виолину у Кнез Михаиловој улици

УЛИЧНИ музичари тема су истоимене изложбе македонског уметника Владе Костова, која се отвара сутра у Галерији 212. Поставка садржи скулптуре настале од отпадног материјала сакупљаног током протекле две године. Нови циклус радова инспирисан је сусретом аутора са десетогодишњом девојчицом Јованом која свира виолину у београдској Кнез Михаиловој улици.

Употребом рециклираних предмета уметник инсистира на друштвеној одговорности савременог човека и његовом односу према природи. Костов, уметник школован у Скопљу, који је свој поглед формирао под утицајем познатог македонског сликара Димитрија Манева, крајем осамдесетих радио је у Лондону као цртач сарадник у студију за анимацију и карикатуру "Hollywood Road Film Production".

До преокрета у његовом стваралаштву долази пре једне деценије, када открива свој оригинални израз преточен у суптилну конструкцију отпадних материјала, и са том скулптуром - којом изражава сензибилитет великог саксофонисте Чарлија Паркера, учествује у мултимедијалном пројекту "Омаж Чарлију Паркеру".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације